Galacticat, el cine fantàstic pren Tàrrega

- Advertisement -

La mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent arriba a la seva sisena edició, la qual se cel·lebrarà del 7 al 9 de juny amb 20 pel·lícules i gairebé 100 curtmetratges. El Galacticat manté l’epicentre de les projeccions als cinemes Majèstic i a l’Avinguda Catalunya de Tàrrega i inclou tres seccions: la secció oficial de Llargmetratges amb pel·lícules a competició i amb un premi a la millor pel·lícula, la secció oficial de Curtmetratges ‘GalactiCurt’ amb curts a competició en sis categories i la secció Clàssics, una mostra de pel·lícules fora de competició.

El tret de sortida del Galacticat serà el pròxim divendres 7 de juny, amb l’estrena a Catalunya de The Hole in the Ground, òpera prima del director irlandés Lee Cronin qui va tenir la seva première mundial al Festival de Cinema de Sundance. 

- Advertisement -

- Advertisement -

De les projeccions de la secció oficial a competició cal destacar-ne les produccions catalanes After the lethargy de Marc Carreté i  Annunaki de Joan Frank Charansonnet. També cal mencionar Morto näo fala de Denilson Ramalho, projectada a Sitges, la cinta experimental Flesh city de Thorsten Fleisch, Secrecy de Kevin Wloczyk i Endzeit de Carolina Hellsgard entre d’altres.


El Galacticat inaugura enguany un premi que reconeix l’excel·lència cinematogràfica a un professional del món del cinema. L’entrega del premi, que porta el nom de l’actor de doblatge Pepe Mediavilla, s’entregarà al guanyador de mans de la família Mediavilla.

A més, de les projeccions de pel·lícules durant el festival també es portaran a terme activitats paral·leles d’entre les quals destaquen el concert de cloenda en commemoració al centenari de l’Ateneu de Tàrrega en el qual es repassarà la història del cinema a través de les millors bandes sonores en versió simfònica.

També es tornarà a repetir “La caza del Predator”, un joc d’acció real en el que participen any rere any més de 500 jugadors de tot Catalunya durant tota la matinada del dissabte. Aquesta activitat paral·lela està inspirada enguany en Alien. Es tracta d’un joc interpretatiu, no combatiu, sense violència, en el qual està prohibit el consum d’alcohol que tindrà tota la ciutat de Tàrrega com a escenari de joc, també es podrà visitar l’exposició retrospectiva “El cinema és fantàstic” coproduïda per Filmoteca de Catalunya i el Festival de Sitges i que es podrà veure gratuïtament del 7 al 23 de juny a l’Espai MerCat de Tàrrega. Podeu consultar la programació sencera del festival aquí.

El Galacticat acaba de ser seleccionat per la Fundació Catalunya Cultura d’entre 26 projectes a Catalunya per formar part del seu programa Impulsa Cultura. La mostra té acords de col·laboració amb diferents institucions i entitats com l’Ajuntament de Tàrrega, l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, ICEC, la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social La Caixa, el Consell Comarcal de l’Urgell, la Diputació de Lleida, el CECAAC, l’Associació Ateneu de Tàrrega, l’ESCAC, Catalunya Film Festivals i Festival de Sitges, així com d’empreses i comerços de Tàrrega i l’Urgell

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents