La xarxa embogeix amb ‘Framed’

- Advertisement -

Alguns afortunats la van poder veure a la inauguració de la 36a edició del Festival Terror Molins o al seu llarg recorregut per festivals nacional i internacionals. Ara Framed, l’òpera prima del debutant de l’ESCAC, Marc Martínez Jordán, s’estrena a les principals plataformes de vídeo a la carta. Des d’aquest divendres 21 de maig es pot veure a Movistar+, Rakuten TV, Vodafone, Orange i Filmin amb una recepta on s’explora a fons costat més fosc de les xarxes socials i la viralitat.

- Advertisement -

El film s’endinsa en el costat més fosc de les xarxes socials i els fenòmens virals mostrant de forma explícita fins on podria arribar algú per disparar les seves quotes de popularitat i reputació a internet. Framed és la xarxa social del moment. Permet emetre vídeos en streaming des de qualsevol dispositiu mòbil. Milers d’usuaris de tot el món s’han llançat a una esbojarrada carrera per aconseguir el màxim nombre de viewers i, amb això, la màxima notorietat. No hi ha normes ni censura i els continguts emesos es tornen cada vegada més violents i controvertits.

- Advertisement -

Álex (Joe Manjón) es prepara per anar-se’n a Berlín a començar una nova etapa. La seva germana Claudia (Clàudia Pons) s’apunta a la festa de comiat que li han muntat els seus amics. Durant la festa, que se celebra a la casa d’una de les amigues de l’Álex, el grup és salvatgement atacat per tres individus, capitanejats per un psicòpata (Àlex Maruny) que pretén aconseguir la màxima audiència sotmetent-los a jocs i tortures cada vegada més espasmòdiques.

Trastocats per la fama

Segons explica el mateix director “Framed es podria definir com un slasher tecnològic i contemporani. El nostre principal objectiu creatiu sempre ha estat dur a terme un producte fílmic atractiu, modern i amb caràcter propi. Aquesta filosofia fa que no només Framed sigui una rara avis en el panorama de cinema de gènere en aquest país, sinó que és un projecte que fàcilment connectarà amb la nova generació de joves d’una nova forma clara i directa. És una pel·lícula per a tots aquells amants de les xarxes socials i també per als quals les odien”.

Aquesta ha estat la primera pel·lícula produïda sota el paraigua de Creatrures of the Dark. El productor executiu i responsable d’aquest segell, Marc Carreté ha volgut destacar la importància d’aquest primer film per una nova productora que té la ferma intenció d’especialitzar-se en films de gènere. “Com a primer projecte de Creatures of the Dark, Framed exemplifica perfectament tot allò que volem seguir fent des de la productora: un film de terror amb segell propi, àgil, descarat i ben executat, farcit de bones intervencions davant i darrere la càmera, i sobretot pensat i produït per entretenir i per fer passar una bona estona als fans del gènere”. Creatures of the Dark també ha produït After the lethargy i té en projecte el rodatge de El espiritista.

Framed va rodar-se a Sant Cugat del Vallès entre els mesos d’abril i maig del 2016. Els exteriors del film es van rodar a la mateixa ciutat i altres localitzacions de la rodalia de Barcelona. El repartiment està encapçalat per Joe Manjón (The man who killed Don Quixote El Internado), Àlex Maruny (Promoción Fantasma, Polseres Vermelles) i Clàudia Pons (Elisa K, Asmodexia) i compta amb presències tan destacades com les de Júlia Molins (Cites, Seis hermanas), Enric Auquer (Los Inocentes, KKM), Biel Montoro (L‘Altra Frontera, Com si fos ahir) i Daniel Horvath (Buscando el Norte), entre d’altres. A més el film suposa el debut de l’actriu Lídia Casanova i té la col·laboració especial de Pep Sais (Rec 2, Los últimos días) i Mercè Montalà (El Príncipe).

El guió està escrit a quatre mans, pel mateix Martínez Jordán al costat de Jaume Cuspinera (Any de Gràcia), tutor de guió dels projectes de fi de carrera de l’ESCAC, d’on procedeixen també Yuse Riera, director de fotografia i el gruix de l’equip tècnic i artístic. La banda sonora original de la pel·lícula anirà a càrrec del compositor Jordi Dalmau (Asmodexia).

- Advertisement -

El film va començar el seu recorregut festivaler jugant a “a casa” però el seu recorregut internacional. ha estat molt extens. Als Estats Units ha passat pel Boston Sci Fi. el Winter Film Awards de Nova York, i de l’Arizona Underground Film Festival, a Phoenix on a més s’ha endut el premi a la Millor Pel·lícula de Terror. Després dels Estats Units la pel·lícula ha passat pel BIFFF a Brussel·les i ha tingut un tour festivaler a l’Horrorant Fright Nights (Grecia), Festival de Cine de Talca (Xile), Fantaspoa (Brasil) i Portland Horror Film Festival i Crypticon Seattle (Estats Units), al Macabro (Mèxic) i el Fant Bilbao i Sant Cugat Fantàstic.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents