FIRE: No hi ha arma més poderosa que l’amor

- Advertisement -

A una setmana d’iniciar la 21a Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià, ja se’n coneix tota la programació, així com l’spot d’aquest any i el tràiler de FIRE!! 2016. Del 30 de juny al 10 de juliol, es podran veure un total de 56 títols, entre llargmetratges (la majoria estrenes al nostre país), documentals i curts. Es tracta d’una radiografia del cinema LGBTI de tots els continents, abastant tant l’àmbit gai com a lèsbic, bisexual i transsexual.

FIRE!! 2016

- Advertisement -

Aquest any, Juanma Carrillo ha estat l’encarregat de dirigir l’spot d’aquesta nova edició que s’emmarca dins el lema “Liberté, égalité, diversité”. Carrillo posa la dona al centre narratiu, en un context de protesta, de compromís i canvi social. Ariana Martínez és la protagonista d’aquesta peça, titulada Désarmés. El director ha volgut posar la figura de la dona en un plànol pacífic, profund i silenciós, en el qual sorgeix l’atracció i l’amor, una arma capaç de canviar mentalitats.

- Advertisement -

En un context actual de crisi, violència i d’extremismes generalitzats, la Mostra llança un crit de pau, esperança i reflexió i reclama un espai per a la dona que des de qualsevol àmbit de la vida, la política, la cultura i la societat, contribueix a transformar la societat des d’un altre lloc.

 Directors presents

En aquesta nova edició, creix el nombre de directors que acudiran a la Mostra per presentar els seus treballs. Enguany, 8 directors i professionals estaran presents per compartir les seves pel·lícules o treballs artístics amb el públic. Una de les convidades és Catherine Corsini, la directora del film La Belle saison, que està programada com a projecció inaugural. La pel·lícula retrata els moviments d’alliberament sexual, social, cultural i feminista dels anys setanta i narra la història d’amor i desig, de llibertat, compromís i militància que desprèn una sensualitat i naturalitat amb què qualsevol pot identificar-se.

Normalització social

La Mostra va ser creada l’any 1995, sota el nom La Mostra Lambda, pel Casal Lambda de Barcelona, que aquest any celebra el seu 40 aniversari. Quaranta anys portant a terme un important treball de projecció social amb les seves activitats culturals i el treball continuat de sensibilització envers les institucions públiques, els partits polítics i el conjunt de la societat.

Amb l’àlies actual Mostra FIRE!!, volen reclamar l’atenció d’un públic inconformista amant del setè art. No només de l’àmbit gai, sinó i sobretot, de totes les persones interessades en els Drets Humans, el bon cinema, la música, i altres expressions artístiques. Per això, el lema d’aquesta edició: “Llibertat com a antídot de la por a qui és diferent. Igualtat com a garantia dels drets de tots i totes. Diversitat per ser diferents sense por”.

Cartell promocional 21a Mostra cine gai i lesbià
Cartell promocional 21a Mostra Internacional Cinema Gai i Lesbià

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents