El documental ‘Love, Cecil’ inaugura el Fire!!

- Advertisement -

Un any més, Barcelona acull la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià, més conegut com a Fire!! Enguany serà del 7 al 17 de juny a la seu de l’Institut Francès. La programació i l’espot oficial ja han estat desvetllats, així com la temàtica dedicada als menors, un del col·lectius més vulnerables dins l’àmbit LGTBI.

La programació de la 23a edició engloba 55 títols entre llargmetratges, documentals i curts que provenen de diversos països com França, EUA, Argentina, Uruguai, Kosovo, Portugal o Japó, així com d’Espanya, Tailàndia o Brasil, la majoria on la majoria seran estrena al nostre país. Tots se centren, com de costum, en temes com l’amor, la lluita, els drets i la transsexualitat. Els films estaran dividits entre les següents seccions: Secció Oficial Llargmetratges, Secció Oficial Documentals i Secció Pantalla Trans. La programació completa es pot consultar al següent enllaç

- Advertisement -

- Advertisement -

L’spot ha estat realitzat per Juanma Carrillo, que un any més ha agafat les regnes de la direcció creant la peça Joy, una obra delicada, lluminosa i positiva sobre la infància i la identitat que reflecteix el tema central d’aquesta edició, dedicada als més joves del sector.

L’organització feia anys que volien dedicar una edició als nens i nenes que pateixen des de petits no només la revolució interior de veure’s diferents a la resta, també a la incomprensió del seu entorn familiar i escolar, dos pilars fonamentals en l’etapa de maduració. Així doncs, es reafirma la lluita a través del cinema, l’educació i la cultura. La programació inclou títols que ajuden a reflexionar i també a gaudir, “que inspiren la nostra acció i agiten la nostra consciència. I que camina al costat de la nostra voluntat de lluita que esdevé la nostra arma més poderosa”.

Love, Cecil ha estat el documental triat per a inaugurar la Mostra, i parla d’un retrat del polèmic artista Cecil Beaton. La projecció tindrà lloc el proper dijous i serà l’estrena a Espanya del film nord-americà dirigit per Lisa Immordino Vreeland. La peça narra la vida i l’obra de l’artista, un dels fotògrafs i dissenyadors més influents del segle XX. Amb una gana insaciable per la bellesa i per realitzat retrats icònics, es va creuar amb molts universos, des de la reialesa britànica, fins al món de la moda, passant per Hollywood.

La Mostra rebrà un total de 9 directors que vindran a presentar els seus treballs o pel·lícules al públic. Hi seran Miguel Eek, el qual parlarà sobre Vida i mort d’un arquitecte, Marcel Gisler i Max Hubacher, director i actor, respectivament de Mario. Marcela Mata presentarà Los Modernos, mentre que Ruth Cadieli s’encarrega de Eva+Candela. Dominique Choisy director de Ma Vie avec James Dean i Cláudia Rita Oliveira, cineasta de Cruzeiro Seixas – As cartes do Rei Artur. A més, el director del tràiler i l’spot, Juanma Carrillo i Joako Ezpeleta i Anoinne Leoneti, directors del Fire!!, també hi seran presents en aquesta edició.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents