El Fire!! rendeix homenatge als disturbis de Stonewall

- Advertisement -

Un any més, Barcelona acull la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià, més conegut com a Fire!! Enguany se celebrarà del 6 al 16 de juny a la seu de l’Institut Francès. La programació completa i l’espot oficial es donaran a conèixer en breu, mentre que la temàtica rendirà homenatge al 50 aniversari dels disturbis de Stonewall, que van donar origen a la lluita pels drets LGTBI.

Aquest mateix gener, tant sols una setmana després de la inauguració del Centre LGTBI de Barcelona, es va produir un atac amb el trencament de vidres, pintades i insults homòfobs. Tot just es compleixen 50 anys de l’auge de la lluita mundial pels drets d’aquest col·lectiu, encara avui dia tan vulnerable, arran de les revoltes novaiorqueses de Stonewall. Per això el Fire!! aprofita per fer una crida amb el lema “Ni un pas enrere”.

- Advertisement -

- Advertisement -

La programació compta amb films provinents de tota Europa: Alemanya, França, Itàlia, Àustria, Regne Unit, Suècia o Espanya, però també de Sud-Àfrica, Xile, Perú, Colòmbia, Brasil o Argentina, sense obviar el cicle de cinema asiàtic. Entre els primers títols confirmats hi ha: Riot (Jeffrey Walker, Austràlia), An Army of Lovers (Ingrid Ryberg, Suècia), Kanarie (Christiaan Olwagen, Sud-Àfrica), Knife+Heart (Yann González, França), L’Animale (Katharina Mückstein), Sauvage (Camille Vidal-Naquet, França), Un Rubio (Marco Berger, Argentina), Making Montgomery Clift (Robert Cliff i Hillary Demmon, EUA).

El proper 2 de maig a les 20h se celebrarà la festa de presentació de la Mostra, la qual tindrà lloc al Centre LGTBI de Barcelona (C/Comte Borrell, 22). Aquell dia es donarà a conèixer la imatge gràfica i la resta de programació.

- Advertisement -
Zep Armentano
En Zep Armentano és jugador de quidditch retirat i mil·lenial acomplexat. S’alimenta de cinema i anime, passa llargues hores a Twitter. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Armentano és operador de càmera, periodista i editor de vídeo. Col·labora amb diverses publicacions, entre les quals 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents