Filmin acorda amb Disney la incorporació de 60 clàssics al seu catàleg

- Advertisement -

De forma general, solem associar Disney a pel·lícules infantils i a grans sagues cinematogràfiques com les de Marvel o La guerra de les galàxies. Però al llarg de la seva història, aquesta empresa centenària també s’ha dedicat a la distribució de grans clàssics cinematogràfics. A partir d’aquest 1 d’octubre, 60 d’aquests films, produïts per Touchstone, Fox i la pròpia Disney, formen part del catàleg de Filmin gràcies a un acord de col·laboració entre totes dues empreses.

Que verda era la meva vall
‘Que verda era la meva vall’, John Ford

- Advertisement -

Així, la plataforma fundada a Catalunya continua expandint una extensa oferta que es caracteritza per barrejar obres més independents amb grans clàssics del cinema. Les seixanta pel·lícules cedides per Disney formarien part de la segona categoria, incorporant, per exemple, 6 guanyadores a l’Oscar a Millor Pel·lícula, com Carros de foc, Gentleman’s Agreement o Patton, i films tan icònics com Zorba the Greek o Butch Cassidy and the Sundance Kid (traduïda al castellà com “Dos hombres y un destino“).

Clàssics per a tots els gustos

- Advertisement -

Entre la llista de noves pel·lícules incorporades a Filmin, també destaquen obres de directors de la magnitud de John Ford, amb Que verda era la meva vall, El raïm de la ira i My Darling Clementine; Joseph Leo Mankiewicz, de qui podem veure Tot sobre Eva, El fantasma i la senyora Muir i Cleopatra; Tim Burton, amb Edward Scissorhands i Ed Wood; o Alfred Hitchcock i el seu Lifeboat.

Tot sobre Eva
‘Tot sobre Eva’, Joseph Leo Mankiewicz

I per qui es guiï més per les interpretacions, que sàpiga que podrà gaudir de Paul Newman a El vividor i a El color dels diners, de Jane Fonda a Julia, de Daniel Day-Lewis Lincoln, de Meryl Streep i Cher a Silkwood, de Michael Douglas a Wall Street, de Michelle Pfeiffer a Dangerous Minds o de Robin Williams, de qui es commemoren 10 anys de la seva mort, a Good morning, Vietnam i a El club dels poetes morts.

Destacar, finalment, el cinema fantàstic de La mosca, el cinema bèl·lic de The Thin Red Line i el cinema d’aventures d’Akira Kurosawa a Kagemusa, així com la sàtira de MASH i el documental de la versió de Dune d’Alejandro Jodorowsky que mai es va arribar a rodar. Tots aquests films, i molts més, els podeu trobar al catàleg de Filmin, una plataforma que no deixa de fer passes endavant per ser la gran referent dels espectadors en cinema clàssic.

- Advertisement -
Jan Romaní
Graduat en Periodisme i Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i postgraduat en guió i realització de programes d'humor per la Universitat Ramon Llull, ha fet pràctiques de guionista i redactor a TV3 i RAC1. La seva passió, però, són les sèries i el cinema. Ha fet cursos de guió i crítica de sèries a Showrunners BCN, on ha desenvolupat un projecte de sèrie, i ha escrit sobre cinema i sèries a ElNacional.cat, Mondo Sonoro i Música Dispersa. També ha col·laborat al Diari Ara, El Punt Avui o Betevé, on presenta el pòdcast musical 'La Guàrdia'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents