El 15è FIC-CAT homenatja les projeccions a la sala de cinema

- Advertisement -

El cinema s’ha de veure als cinemes i aquest serà l’eix temàtic de la 15a edició del FIC-CAT (el Festival Internacional de Cinema en Català). Aquest 2023 el leit motiv seran les projeccions vistes a les sales de cinema. Segons explica el festival en un comunicat “la situació actual de les sales de cinema és molt complicada amb l’arribada de les plataformes i el canvi en els hàbits de consum de l’audiovisual, a causa, en gran part, de la pandèmia”. Enguany l’únic festival del país centrat exclusivament a la producció en llengua catalana se celebrarà del 10 al 17 de juny a Roda de Berà.

El 15è FIC-CAT amb nous protagonistes a la pantalla

Des del festival ha pensat que hi ha prou eines per fer aixecar a la gent del sofà, i oferir una experiència cinematogràfica completa. Com és habitual el 15è FIC-CAT comptarà amb projeccions de cinema de proximitat amb la presència dels equips tècnics i artístics de les pel·lícules presentades, així com debats posteriors amb els protagonistes davant i darrere la pantalla.

- Advertisement -

En aquest sentit, Toni Pinel, codirector del FIC-CAT explica que els festivals tenen ara una responsabilitat afegida tenint en compte el context. “Les últimes vegades que hem vist sales plenes ha estat a festivals de cine. És per això que reivindiquem l’acte social que és una projecció i ho fem sabent que són els festivals els que han de tirar del carro”.

- Advertisement -

Fic-cat 15
Del 10 al 17 de juny, el FIC-CAT torna a Roda de Berà.

Inscripcions obertes

Els llargmetratges, documentals, curtmetratges, treballs de centres educatius i videoclips que es vulguin presentar al festival ja poden fer-ho. Les inscripcions per a poder participar en el 15è FIC-CAT estan obertes fins al 27 de març.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents