‘Reteena’, el festival audiovisual jove de Barcelona

- Advertisement -

Després de presentar-se en societat al gener del 2018, RETEENA, el Festival Audiovisual Jove de Barcelona, torna amb forces renovades en una segona edició que canvia el seu format per apostar pels tallers i les masterclasses adreçades al jovent amb inquietuds per a la creació audiovisual.

Els dies 7 i 8 de desembre, la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Sant Andreu, acollirà un seguit de tallers pràctics, projeccions i xerrades amb intenció d’acostar el món audiovisual als adolescents de la ciutat. Amb cursos dedicats a la creació radiofònica, l’animació i l’VFX, entre moltes altres disciplines, RETEENA persegueix la voluntat de convertir-se en un espai de descoberta, reflexió i experimentació de l’audiovisual per als joves catalans.

- Advertisement -

- Advertisement -

Les xerrades i tallers són impartits per col·lectius i professionals de la pedagogia audiovisual com El Parlante i Nadir. Tanmateix, enguany, el festival amplia la seva oferta de cursos especialitzats i hi suma nous col·laboradors: escoles de teatre com Eòlia, escoles de dibuix com Joso i mitjans de comunicació com la revista en línia dedicada a les sèries Serielizados i el portal d’informació per a joves Adolescents.cat. “Amb aquesta acció, el festival busca ser una finestra de difusió per a centres de formació en àmbits molt diversos de l’audiovisual, amb una aproximació pràctica i lúdica.” comenta la co-organitzadora Maria Castellví.

Després d’una primera edició de RETEENA dividida en 5 jornades de projeccions als Cinemes Texas i un dia de tallers i xerrades a la Fabra i Coats al gener del 2018, Maria Castellví i Clàudia Mera, les impulsores del projecte, han viatjat per diversos festivals de Catalunya creant sinergies entre aquests i el seu projecte educatiu. El Docs Barcelona, el D’A Film Festival, el Most Festival, el Serielizados Fest i el Festival Inedit, han sigut alguns dels seus aliats i junts han creat iniciatives com el “Jurat Jove Reteena”, el “Campus Brot”, un stage de formació de joves programadors o l’In-edit Talent, un taller de creació de documental musical.

Un any més, el Festival es pot dur a terme gràcies a l’equip RETEENA, un grup renovat de nois i noies d’entre 15 i 22 anys que s’han implicat de manera voluntària responent a una convocatòria oberta. Alhora, part de l’equip de la primera edició segueix treballant al costat de les organitzadores Clàudia Mera i Maria Castellví.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents