Festival FIRE: 25 anys cremant armaris!

- Advertisement -

La Mosta Internacional de Cinema Gai i Lesbià, el FIRE!!, celebra la seva vint-i-cinquena edició del 10 al 20 de juny, en format híbrid. 

Amb una voluntat inesgotable de presentar referents per les futures generacions i de generar converses necessàries, la mostra ha programat un total que sobrepassa els 1.000 títols, deixant clara la seva defensa del cinema com un mitjà únic en la seva capacitat d’arribar a tothom.

- Advertisement -

Per celebrar els vint-i-cinc anys cremant armaris, el festival presenta una programació de 45 títols que agrupen llargmetratges i curtmetratges, ficcions i documentals, de multitud d’orígens diferents, com ara França, EUA, Àustria, Bèlgica, Turquia, Regne Unit, Noruega o Austràlia. La selecció, que aborda temes reivindicatius de tots els vessants, es durà a terme en 23 sessions a l’Institut Francès de forma presencial. Per complementar la mostra, es podrà accedir a la resta de títols a través de la plataforma FILMIN.

- Advertisement -

Aquest any, a més, la selecció ens permetrà gaudir dels projectes de realitzadores reconegudes internacionalment com són Ruth Caudeli, Gitta Gsell i Henrika Kull. Totes elles, més enllà de la seva obra artística, s’han convertit en referents femenins dins una indústria que en manca. 

La inauguració, el pròxim 10 de juny, serà de la mà de Lauren Mitchell amb el seu film Lola vers la mer, una història franco-belga sobre una jove trans de divuit anys que ajudarà al seu pare en el camí de l’acceptació. La pel·lícula la lidera l’actriu Mya Bollaers, que amb la seva actuació ha aconseguit un èxit rotund de crítica i públic. Directora i guionista assistiran a la presentació. A més, també s’ha confirmat la participació, el 17 de juny, de Sedimentosde l’espanyol Adrián Silvestre, un relat sobre sis dones trans a un petit poble lleonès on exploraran un paisatge insòlit i les seves pròpies personalitats.

D’altra banda, Fire!! s’encarregarà, un any més, de dur a terme un programa educatiu enfocat a grups escolars; i en els que es tractaran la diversitat, l’orientació afectiva-sexual, la identitat de gènere i la lluita contra les fòbies.

Les entrades ja estan a la venda, i les podeu trobar al seu web www.mostrafire.com

 

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents