Nules: la capital dels curts al País Valencià

- Advertisement -

La 3a edició del festival de curtmetratges en valencià Fes Oh Curt comença aquest divendres 8 de febrer! Aquest festival de Nules vol contribuir al foment de l’ús del valencià a través de l’elaboració de curtmetratges; per això, la llengua dels curtmetratges ha de ser el valencià (en qualsevol de les seues variants dialectals)”. Així expliquen les bases d’aquest certamen de cinema en petit forma la seva aposta per la llengua. I és que del 8 al 10 de febrer del 2019, aquest municipi de la Plana Baixa acollirà per tercera vegada una mostra competitiva de curtmetratges. Enguany n’han triat fins a 23, fet que demostra la bona salut del sector i l’enorme diversitat del cinema en format curt en la nostra llengua. La programació és la següent.

- Advertisement -

Les projeccions seran totes al Teatre Alcazar de Nules. Enguany El cinèfil se suma a la iniciativa i serà el mitjà oficial d’aquest festival on la nostra llengua i el nostre cinema hi tenen un paper central. Una altra de les les novetats és la nova imatge del festival amb aquest pòster que ens trasllada directament al mercat municipal de la localitat de Nules.

- Advertisement -

El festival està organitzat per l’Associació Cultural La Corretjola i l’ajuntament de Nules i s’hi projectaran al voltant d’una vintena de curts. La selecció oficial es farà pública al web del festival a partir del dissabte 19 de gener de 2019 i atenció perquè els premis són sucosos…

  • Premi al millor curtmetratge: guardó i 800 €
  • Premi al millor curtmetratge rodat a Nules: guardó i 500 €.
  • Premi al millor curtmetratge en altres llengües: guardó i 500 €.
  • Premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló: guardó i 300 €.
  • Premi al millor curtmetratge rodat per menors de 18 anys: guardó i 200 €.
  • Premi al millor curtmetratge vot del públic: guardó i 100 €.

A la presentació del festival, Julian Clausí de La Corretjola, va explicar que des del seu naixement l’objectiu del certamen ha estat “mostrar el talent dels nostres cineastes que no tenen gens fàcil per portar els seus treballs a les sales en la nostra llengua”. Clausí destaca que enguany compten amb noves col·laboracions que fan créixer el festival i prova d’això és la presentació de més de 50 curts al Fes oh Curt.  

Des de Plataforma per la llengua, Manuel Carceller, va destacar que un dels puntals de la col·laboració d’aquest any és l’exposició El valencià al cinema que es podrà veure al mateix teatre. “L’exposició reivindica que els valencians tenim dret que la nostra llengua estigui present al nostre audiovisual. Per a nosaltres el Fes oh Curt és un esdeveniment que és un exemple de la feina feta en aquest sentit que demostra que el valencià a l’audiovisual es consolida”. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents