‘The Underground Railroad’: ferrocarril i llibertat segons Barry Jenkins

- Advertisement -

Aquest 14 de maig s’estrena The Underground Railroad, del guanyador de l’Oscar Barry Jenkins (MoonlightIf Beale Street Could Talk). La primera incursió del director en la ficció televisiva és una producció original d’Amazon Prime Video ambientada als Estats Units anteriors a la Guerra de Secessió. The Underground Railroad explica la història de Cora, fugitiva d’una plantació de l’estat de Georgia que aconsegueix escapar seguint els rumors sobre un ferrocarril subterrani.

- Advertisement -

Més enllà d’una imatge metafòrica, Cora descobrirà que realment existeix aquest ferrocarril, i que es desplega en una xarxa secreta sota terra. El principal antagonista és Ridgeway, un incansable caçarecompenses obsessionat amb ella perquè és la filla de Mabel, l’única fugitiva que va ser incapaç de capturar. Al llarg del seu viatge, Cora s’enfrontarà a una realitat cruel, així com al llegat d’una mare que la va abandonar, tot lluitant per fer realitat una vida que creia impossible.

- Advertisement -


Thuso Mbedu interpreta la protagonista Cora, i podrem veure Joel Edgerton en el paper de Ridgeway. El càsting el completen Chukwudi Iwuji, Irone SingletonMychal-Bella Chase W. Dillon, Aaron Pierre, William Jackson Harper, Sheila Atim, Amber Gray, Peter de Jersey, Damon Herriman,  BowmanMarcus “MJ” Gladney Jr., Will Poulter, Peter Mullan i Lily Rabe. Jenkins és un dels productors executius, i l’acompanya Brad Pitt, entre d’altres. La sèrie, que té amb un total de 10 episodis, es basa en la novel·la homònima de l’escriptor estatunidenc Colson Whitehead, guanyador del Premi Pulitzer.

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents