‘Fast & Furious X’: s’aproxima el final de l’exitosa saga

- Advertisement -

L’any 2001 va arribar a la cartellera una cinta d’acció on el tema principal eren els cotxes, com més luxosos i veloços, millor. The Fast and the Furious (A todo gas) va donar origen a la trilogia original centrada en les carreres de carrer i que va culminar amb la cinta independent The Fast and the Furious: Tokyo Driff estrenada el 2006. La franquícia va reiniciar-se amb Fast & Furious el 2009, la qual va fer la transició cap a unes trames més centrades en atracaments i espionatges que va continuar amb sis seqüeles. El pròxim 19 de maig arriba a les pantalles la desena entrega d’aquesta exitosa saga, Fast & Furious X, la qual promet emocions fortes tal com deixa de manifest el tràiler. 

Després de més de 20 anys, per a molts serà difícil acomiadar-se de “la família”, ja que els seus personatges han anat evolucionant i desenvolupant vincles que han traspassat la pantalla, però malgrat que aquesta sigui la darrera cinta, en realitat és la penúltima, pel fet que la darrera entrega s’ha decidit dividir-la en dues parts, una pràctica habitual a la indústria cinematogràfica. Ara bé, també s’ha deixat de manifest que la línia argumental principal finalitza, però sempre hi haurà lloc per a desenvolupar preqüeles, spin-offs, reboots, etc.

- Advertisement -

- Advertisement -

La trama se centra en Dom Toretto (Vin Diesel) i la seva família, que durant nombroses missions més que impossibles han estat capaces de ser més llestos, de tenir més valor i d’anar més de pressa que qualsevol enemic que es creués amb ells. Però ara hauran d’enfrontar-se a l’oponent més letal que mai hagin conegut: un terrible perill que ressorgeix del passat, que es mou per una sagnant set de venjança i que està disposat a destrossar a la família i destruir per sempre tot el que a Dom li importa.

Per a entendre-ho caldrà remuntar-se a Fast & Furious 5 (2011), on Dom i el seu equip van derrotar al notori rei brasiler de la droga, Hernán Reyes, i van acabar amb el seu imperi en un pont de Rio de Janeiro. Però no saben que Dante (Jason Momoa), el fill de Reis, ho va veure tot i ha passat els últims dotze anys planejant com fer-li-ho pagar a Dom. El complot de Dante escamparà a la família de Dom des de Los Angeles fins a les catacumbes de Roma, del Brasil a Londres, i de Portugal a l’Antàrtida. Apareixeran nous aliats i reapareixeran vells enemics. Però tot canviarà quan Dom descobreixi que el seu fill de vuit anys (Leo Abelo Perry) és l’objectiu triat per Dante per a sadollar la seva set de venjança.

La direcció recau sobre Louis Leterrier (The Incredible Hulk o Transporter) i és protagonitzada per l’elenc habitual conformat per Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Jornada Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena, Scott Eastwood, Helen Mirren i Charlize Theron. A ells s’uneixen actors com Jason Momoa, Brie Larson, Daniela Melchior o Rita Moreno. Està produïda per Neal H. Moritz, Vin Diesel, Justin Lin, Jeff Kirschenbaum i Samantha Vincent. Mentre que la producció executiva va a càrrec de Joseph M. Caracciolo, Jr., DAVID Cain, Chris Morgan, Amanda Lewis i Mark Bomback.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents