El FantBoi celebrarà la 1a edició el juliol de 2021

- Advertisement -

El naixement d’un festival de cinema sempre és una bona notícia i, més, tal com es troba la indústria cinematogràfica actualment. Enguany, però no és el millor any pels festivals de cinema i la 1a edició del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi de Llobregat, FANTBOI, que s’havia de celebrar del 2 al 5 de juliol s’ajorna fins l’any que ve. 

En un comunicat expliquen que “la responsabilitat social i les limitacions actuals impossibiliten l’organització de l’esdeveniment en tot el seu esplendor. Donades les circumstàncies de reducció d’aforament a les sales i a la incertesa que implica desconèixer quan els cinemes tornaran a la seva normalitat, el més sensat és traspassar aquesta edició de l’1 al 4 de juliol de 2021, mantenint la seu als cinemes Can Castellet. Malgrat això,  l’organització del certamen sí programarà un pre-FANTBOI en el qual es projectaran alguns dels títols que anaven a conformar la programació enguany. La data dependrà de com progressi la situació del coronavirus, però tindrà lloc abans de finalitzar l’any en curs. “Encara que romangui en peu la reducció d’aforament a les sales, amb aquest esdeveniment es pretén celebrar el naixement del FANTBOI, reunir als seguidors que l’han estat recolzant des del primer dia i donar a conèixer a l’equip que hi està treballant al darrera. El festival ha aprofitat per presentar el pòster del certamen dissenyat per la il·lustradora Eva M. Ruiz, que fa referència al leitmotiv “Fight like a Girl! (Lluita com una noia) “.

- Advertisement -

Una nova parada per al gènere fantàstic

- Advertisement -

El FANTBOI té com a objectiu apropar la cultura a través del cinema fantàstic. La població, que compta amb 82.000 habitants, ha estat molts anys sense cinema propi, per això molts dels residents han perdut el costum de buscar bona oferta cinematogràfica dins de la ciutat, mobilitzant-se a cinemes de grans superfícies comercials o sales especialitzades a Barcelona ciutat o rodalies. El compromís de FANTBOI és el de realitzar un festival mereixedor d’una població com Sant Boi, una ciutat amb molta història i cultura.

El cinema fantàstic i de terror té una funció catàrtica. Quan veiem una pel·lícula, moltes vegades experimentem aquestes passions al costat dels personatges, però sense por de patir els seus veritables efectes. Pel·lícules violentes, escenaris catastròfics, terror, acció, supervivència a el límit… Són tot històries que ens provoquen una gran descàrrega emocional i amb què ens desfoguem en moltes ocasions de la nostra vida quotidiana o ens preparen per a la vida real. Per aquest motiu, l’equip s’endinsa en aquesta gran aventura que és la de realitzar una primera edició del FANTBOI tan especial pel seu públic i, que esperem, que pugui repetir-se durant molts anys, fent que Sant Boi de Llobregat entri al mapa dels festivals  imprescindibles de cinema fantàstic  de país.

La temàtica d’aquesta primera edició girarà entorn la figura de la dona en l’audiovisual sota el lema: “Fight like a girl! (Lluita com una noia) “, un tema que avui dia ens toca molt de prop i que mereix tenir la visibilitat i el reconeixement que, durant anys, ha quedat relegats a un segon pla. Ara bé, en les darreres dècades la presència de la dona en els diferents llocs tècnics dins de l’àmbit audiovisual ha anat en augment i comencen a tenir el paper rellevant que mereixen. Per això, FANTBOI vol donar reconeixement a la seva gran tasca, ja siguin directores de cinema, directores de fotografia, tècniques de so o d’il·luminació, productores, programadores, crítiques cinematogràfiques, etc.

D’altra banda, el passat 1 de gener va finalitzar el termini de participació en el concurs de microrelats i, entre els participants, hi haurà un únic guanyador. El microrelat vencedor serà escollit pel famós escriptor malagueny Carlos Sisí, que ha enfocat tota la seva trajectòria entorn al gènere fantàstic: saga Los Caminantes, Nigromante, Varsovia, Alma, La hora del mar, la trilogia Rojo o Panteón, pel qual va obtenir el Premi Minotauro. Cal recordar que, el relat guanyador serà publicat al programa imprès del festival, així com a la pàgina oficial i a les xarxes socials del FANTBOI. A més, obtindrà un abonament per gaudir de tota la programació i un lot de productes de festival.

La programació comptarà amb una Secció Oficial a competició, que inclourà tant llargmetratges com curtmetratges i que comptarà amb un jurat compost per tres membres professionals del sector. A més, comptaran amb la participació dels Blogos de Oro i tres membres de diversos mitjans cinematogràfics que atorgaran el Premi de la Crítica. També hi haurà una marató de curts de terror gore sota el títol “Sang Boi”, prevista pel dissabte a la nit. Properament es donaran més detalls sobre la programació, el jurat, així com títols confirmats.

La direcció de Festival recau sobre Hugo Cobo, director de cinema i productor de títols com Cautivos o Apóstata. Israel Gordón exerceix com a sotsdirector, el qual és director del magazine radiofònic “El momento Inútil” a ràdio Sant Boi i participa en el programa “Ecos de lo Remoto” i al podcast “Hello Friki”. Ylenia Cañadas és programadora i cap de premsa, professional del món de la crítica cinematogràfica que ha exercit de jurat en diversos festivals de cinema com el Festival de Sitges o el BCN Film Fest i, a més, és Biòloga Molecular. A l’equip de programadors s’hi uneixen Ana Vargas, guionista de cinema, teatre, televisió i documentals; i Marta Herrero, guionista i advocada que també forma part de la selecció de curtmetratges.

- Advertisement -

Per a més informació podeu consultar la pàgina web o les xarxes socials.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents