Famosos, drogues i alcohol

- Advertisement -

Són molts els actors i les actrius que han tingut problemes amb les drogues al llarg de la història del cinema, des de James Dean fins a Macaulay Culkin. En moltes ocasions aquestes addiccions els hi han costat la feina, però en moltes d’altres també ha suposat l’ingrés a presó. Una de les últimes detencions relacionades amb tràfic de drogues, ha estat la de l’actor Naoufal Azzouz, conegut per la seva participació en la sèrie El Príncipe. Segons sembla, l’actor estava en cerca i captura acusat de delictes contra la salut pública i de pertinença a una organització criminal que està implicada en una trama de narcotràfic. Com s’acostuma a dir, la realitat supera la ficció, com destacava l’advocat de Azzouz, “tot sembla un capítol més d’El Príncipe que algú vol escriure”.

Actor El Príncipe

Entre reixes

- Advertisement -

Com dèiem en alguns casos, els problemes amb les drogues i l’alcohol han anat fins a tal punt, que han suposat la detenció de més d’un actor. En fem un resum dels 10 casos més sonats:

Robert Downey Jr

- Advertisement -

Un dels casos més coneguts és el d’aquest actor que després de superar les seves addiccions ha aconseguit fer-se un lloc a Hollywood, fins a convertir-se en l’actor més ben pagat de la indústria cinematogràfica, segons la llista que publica anualment la revista Forbes. Abans de gaudir d’aquesta fama, però va passar per una mala època. El van detenir per possessió de drogues i armes i va ser condemnat a tres anys de presó, dels quals finalment només va complir 180 dies, al sotmetre’s a rehabilitació.

Robert Downey Jr

Charlie Sheen

Si Downey Jr és el cas més sonat del cinema, Charlie Sheen l’és de la televisió. Conegut sobretot pel seu personatge a la mítica sèrie Two and a Half Men, on interpretava a un famós pianista addicte a la beguda i a les dones. Un paper que no distava gaire de la realitat. Sheen va ser detingut en diverses ocasions per violència domèstica, possessió il·legal d’armes i fins i tot, en una ocasió l’any 1990, per disparar a la seva dona, Kelly Preston, al braç.

Charlie Sheen

Lindsay Lohan

És una de les nenes prodigi de Hollywood, que va fer el salt a la fama després d’aparèixer a la pel·lícula The Parent Trap on interpretava a dues bessones que es retrobaven anys després. Des d’aleshores va anar fent coses, fins que van començar els problemes amb l’alcohol i les drogues. Ha estat detinguda en més de sis ocasions en els últims deu anys, com a conseqüència de conduir sota els efectes de la beguda o possessió de drogues com la cocaïna. Entre les seves anades i vingudes a la presó també ha entrat i sortit en diverses ocasions de diferents centres de desintoxicació.

Lindsay Lohan

Matthew McConaughey

A l’edat de 46 anys, aquest actor estatunidenc gaudeix de fama i fortuna. Tot i que els seus inicis van ser en papers secundaris, els seus últims treballs tant al cine com a la televisió l’han situat com un dels millors actors del moment. L’any 2013 va guanyar l’Òscar a millor actor gràcies a la seva interpretació al film Dallas Buyers Club. Però tothom té un costat fosc i ell no és una excepció, l’any 1999 McConaughey va ser detingut a Texas per trobar-se sota els efectes de la marihuana.

Matthew McConaughey

Jamie Waylett

- Advertisement -

Una de les sagues juvenils més famosa i reconeguda de la història del cinema és sense cap mena de dubte Harry Potter. Durant els càstings del primer film es van presentar milers de nens que somiaven en formar part d’aquest univers màgic. Jamie Waylett, va aconseguir ser-ne un. Als 12 anys el van fitxar per interpretar Crabbe, un dels dos amics abusadors de Draco Malfoy, va aparèixer a totes les pel·lícules excepte l’última en la qual va ser acomiadat per possessió de drogues. L’any 2006 el van arrestar per possessió de cocaïna però no seria fins tres anys més tard que l’expulsarien definitivament per possessió de marihuana. Durant els disturbis de Londres del 2011, va ser detingut per atracar una farmàcia i, un cop més, per cultivar marihuana, delictes que li van suposar dos anys de presó.

jaime waylett

Michelle Rodríguez

Membre de la família cinematogràfica de Fast&Fourius, Michelle Rodríguez va ser detinguda l’any 2005 per conduir sota els efectes de l’alcohol. L’actriu va ser sentenciada a 60 dies de presó per haver-se saltat la llibertat condicional i, el jutge encarregat del seu cas, Rex Heeseman, també la va obligar a assistir a un programa de 30 dies de rehabilitació. La llibertat condicional se li va allargar durant dos anys més, que van finalitzar en 2008.

michelle rodriguez

Gary Dourdan

És conegut pel seu paper a la sèrie C.S.I: Las Vegas, on interpretava l’analista Warrick Brown. A la ficció el seu personatge tenia problemes amb el joc, però a la vida real Dourdan tenia greus problemes amb les drogues. El van fer fora de la sèrie després d’haver estat detingut per possessió d’heroïna, cocaïna MDMA i tranquil·litzants farmacèutics, tot i que, de cara al públic, Dourdan va deixar d’aparèixer a causa de la mort del seu personatge. Afortunadament, l’actor ha aconseguit sortir-se’n i se l’ha tornat a veure en sèries com Glee, Infieles o Being Mary Jane.

gary dourdan

Macaulay Culkin

Un dels casos més sonats. Culkin es va donar a conèixer amb la pel·lícula infantil Home alone i res feia pensar que amb els anys podria acabar d’aquesta manera. Després del divorci dels seus pares i una dura lluita per la seva custodia, Culkin va arribar a l’adolescència amb greus problemes d’alcoholisme i drogues. L’any 2004 va ser detingut per possessió de drogues, tot i que, finalment no va ingressar a presó ja que va pagar la fiança valorada en 4.000 dòlars. L’any 2007 el van tornar a detenir, però sembla que ha trobat una via d’escapament a través de la pintura, fins i tot va fer un projecte artístic titulat Leisure inferno, que es podia visitar en el seu apartament de Nova York.

Linda Blair

Encara que el seu nom no sigui gaire conegut, aquesta actriu va aconseguir una nominació als Òscars, amb només 13 anys. Estem parlant de l’actriu que va donar vida a la nena posseïda de El Exorcista. Tot i el futur prometedor que li esperava, Blair va començar a prendre drogues fins a tornar-se addicte. L’any 1977 la van detenir per tràfic de cocaïna.

Linda Blair

Haley Joel Osment

“A vegades veig morts”, segurament només amb aquesta frase ja sabeu de qui estem parlant, efectivament del nen de El Sexto Sentido. Osment es va fer famós amb la seva aparició al film Forrest Gump, però aquí no acabaria la seva carrera, ja que el tornaríem a veure al costat de Bruce Willis i a Inteligencia Artificial. Després d’això però no va tornar a aparèixer en pantalla, la falta de feina podria ser un dels motius dels seus problemes amb la beguda i les drogues. Va ser detingut després d’estavellar el seu cotxe mentre conduïa sota els efectes de les drogues i la beguda i va ser condemnat a 3 anys de llibertat vigilada.

Haley Joel Osment

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents