L’exposició de ‘Bola de Drac’ que cap fan es pot perdre

- Advertisement -

Sí, a Sant Cugat hi ha un Museu del Còmic. I sí, fins al 30 de setembre tens temps per anar a veure l’exposició L’art de Bola de Drac, un viatge nostàlgic que va dels anys 80 a l’època actual i mostra detalls i interioritats de la sèrie que va canviar la infància a mig país. L’exposició explora els orígens del manga i anime més popular de la història i que forma part de la memòria col·lectiva d’aquells joves dels anys 90 (avui convertits en adults) i que gairebé s’ha convertit en cultura popular al nostre país. Casualitat o no, aquesta iniciativa coincideix amb l’estrena als cinemes del nou film Bola de Drac Super: Superheroi aquest 2 de setembre.

- Advertisement -

L’exposició té dos blocs diferenciats, el manga i l’animeEn la part del manga s’explica els inicis de l’autor, la inspiració va ajudar a forjar la història, la seva publicació en la mítica revista setmanal Shonen Jump al Japó i el seu impacte en la nostra societat. Tot això amb material original importat directament del país nipó, com revistes autèntiques dels anys 80 i 90 (amb grans portades), rèpliques de pàgines del manga o les primeres edicions que van arribar a Espanya en 1992 de la mà de Planeta DeAgostini. I no podien faltar les fotocòpies…

- Advertisement -

El bloc d’anime té un clar enfocament didàctic i pretén respondre a la següent pregunta: Com es va fer la sèrie de dibuixos animats de Bola de Drac? A través d’esborranys, storyboardscel·luloides i altre material original i importat, s’aprofundeix en el procés de la producció de la sèrie animada des dels moments inicials quan en Goku és petit fins a l’època més recent de Bola de Drac Super.

Cal subratllar que, malgrat que l’exposició és un document força interessant i ben relatat, no estem davant d’una “gran” exposició. La col·lecció consta d’una sola sala on s’exposen tots aquests originals i es configura el necessari relat de com una obra japonesa en paper va esdevenir un fenomen mundial. En qualsevol cas exposa material únic i exclusiu que difícilment podrien veure els fans de la sèrie si no fos per aquesta mostra.

Dades d’interès sobre el museu i l’exposició

  • El preu de l’entrada al Museu (inclosa l’exposició) és de 7 euros per a persones a partir de 13 anys i 4 euros per infants de 4 a 13 anys.
  • El Museu està situat a la Plaça Pep Ventura de Sant Cugat, a uns 10 minuts a peu de l’Estació de FGC.
  • El Museu del Còmic també compta amb una exposició permanent amb una àmplia col·lecció de còmics i TBOs espanyols des del segle XIX fins a l’actualitat.
  • Si voleu fer una doble visita cinèfila a Sant Cugat, podeu visitar també el Museu Marilyn Monroe.

Visita al Museu Marilyn Monroe de Sant Cugat

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents