Es proclama la República Catalana (al cinema)

- Advertisement -
El dia 14 d’abril de 1931 Francesc Macià, des del balcó del Palau de la Generalitat de Catalunya, va proclamà la República Catalana dins d’una federació de Repúbliques ibèriques. Exactament 85 anys més l’efemèride serà recordada al cinema amb la projecció del film El somni català la a darrera pel·lícula de Josep Maria Forn, que ja va abordar la història catalana amb “Companys, procés a Catalunya“. Aquest dijous 14, a les 22:00h els Cinemes Texas ofereixen un passi commemoratiu però el film seguirà en cartell al cinema amb sessions diàries a les 20:00h. 
cmp
​​
La pel·lícula és un recorregut a través de moments clau del segle passat i recupera insòlites imatges d’arxiu, recuperant de personalitats com Francesc Macià, Lluís Companys, Maria Aurèlia Capmany o​ Primo de Rivera. En un comunicat els Cinemes Texas expliquen que aquesta primera projecció serà un acte altament especial​. “Al rellançament de la pel·lícula hi sumarem la celebració del 85 aniversari de la proclamació de la República Catalana”. Amb Francesc Macià, Lluis Companys i Ventura Gassol centrant la presentació prèvia a càrrec del director de la pel·lícula i de l’historiador i filòleg català Jordi Bilbeny, la re-estrena de El somni català comptarà també amb un posterior col·loqui i un brindis patrocinat per Moritz.

Pel·lícules gratuïtes al cinema Zumzeig

Els cinemes Texas no són els únics que s’han apuntat la data a l’agenda. Sense evocar la política catalana i la història, el cinema Zumzeig ha decidit convidar tothom al cine amb la projecció gratuïta de 4 pel·lícules tres de les quals provinent dels seu segell Zumzeig Distribució. La programació és la següent.

17:00h: Baja marea (Low Tide) de Roberto Minervini

19.30h: El gran vuelo de Carolina Astudillo amb presència de la directora.

- Advertisement -

21:00h: Avanti Popolo de Michael Wahrmann.

- Advertisement -

22:30h: Wrong Cops de Quentin Dupieux.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents