Entrades més barates per la baixada de l’IVA

- Advertisement -

Ja és oficial! El cine costarà un 11% menys. S’han aprovat els pressupostos al BOE i des d’aquest juliol l’IVA cultural pel cinema passa del 21% al 10%, una reivindicació llargament esperada pel sector (i òbviament el públic). Encara és aviat per saber si això farà que augmenti el públic al cinema però el cert és que avui mateix ja hem vist com diversos cinemes han disminuït el preu de les entrades al seus webs.

- Advertisement -

Ara la pilota passa al terrat dels cinemes. Els exhibidors decidiran de manera individual com es repercutirà l’aplicació de l’IVA en el preu de les entrades. Segons l’anàlisi de FACUA-Consumidors en Acció, la baixada de l’IVA hauria de provocar una disminució en l’import de les entrades de 0,66 euros de mitjana. O sigui el preu en els caps de setmana i festius passaria dels 7,31 euros actuals a 6,65 euros  de mitjana a l’estat espanyol.

- Advertisement -

Segons un estudi de FACUA, però, el preu mitjà a Barcelona és de 9,24 euros fet que pot provocar que la baixada sigui més accentuada. Aquest mateix estudi demostra que la capital catalana és la ciutat més cara de l’estat per anar al cine per sobre de Madrid (8,91 euros). Si apliquem aquest 11% de rebaixa la mitjana ara a Barcelona hauria de quedar un euro més barat i s’hauria de situar al voltant dels 8,2 euros.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents