La història rere els suïcidis de France Telecom al cine

- Advertisement -

Nicolas Silhol presentarà el pròxim 25 de maig la seva òpera prima titulada Corporate, un thriller inspirat en un seguit de suïcidis que van tenir lloc a la multinacional France Telecom. Silhol s’estrena a la direcció de llargmetratges després d’haver rodat dos aclamats curts: Tous les enfants s’appellent Dominique, seleccionat pels Oscars 2010 i Gran Premi en el festival de Toronto i, L’amour propre, seleccionat durant la setmana de la crítica de Cannes. El film es va presentar en la darrera edició dels festivals de Karlovy Vary i Hamburg.  

Corporate narra la història d’Emilie, interpretada per Céline Sallette, que acaba de ser ascendida com a cap del departament de recursos humans de la multinacional Esen, gràcies a la seva falta d’escrúpols. La seva missió és aconseguir que un seguit de treballadors que l’empresa ja no vol, renunciïn als seus llocs de feina, per tal d’estalviar-se una acusació per acomiadar a cents de treballadors. La seva estratègia consisteix a crear un seguit de circumstàncies adverses pels empleats seleccionats, per tal que presentin la renúncia. Tot va segons els plans establerts fins que, un dia un dels treballadors se suïcida saltant per una de les finestres de la seva oficina.

- Advertisement -

- Advertisement -

El que em va motivar a escriure Corporate va ser la complexitat de les qüestions ètiques i legals que entren en joc davant un mecanisme com aquest”, explicava el director. Segons Nicolas Silhol, al principi, la protagonista és una treballadora modèlica que encarna els valors de l’empresa a la perfecció però, a causa de la pressió, a poc a poc, “les esquerdes comencen a mostrar-se en la seva màscara”. A part de Céline Sallette, el film també comptarà amb la presència de Lambert Wilson, Stéphane De Groodt, Alice de Lencquesaing, Charlie Anson i Violaine Fumeau.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents