Els poemes de Gabriel Ferrater es transformen en imatges

- Advertisement -

Un innovador projecte del Festival Nacional de Poesia convertirà diversos poemes de Gabriel Ferrater en històries audiovisuals. L’objectiu és aconseguir que les lletres de l’autor tinguin una nova vida reinterpretades per a diferents cineastes catalans amb estils, sensibilitats i punts de vista diversos. D’aquesta manera l’Ajuntament de Sant Cugat, impulsor del certamen literari, s’avança al que serà l’Any Ferrater, ja que el 2022 se celebrarà el centenari del poeta nascut a Reus i que va viure el tram final de la seva vida a Sant Cugat.

- Advertisement -

La iniciativa està coordinada pel periodista i director de cinema Joan Ramon Armadàs i també compta amb la participació de Judith Colell, Cris Gambín, Esther Nubiola, Maria Garau, Santi Lapeira, Miquel Sitjar, Joan Frank Charansonnet i Marc Carreté. Cadascun d’ells han escollit una o diverses poesies de Ferrater i les han convertit en una peça audiovisual segons la seva visió del text. Les obres han estat rodades durant l’estiu i es troben en la fase final de postproducció per tal de presentar-se per primer cop davant del públic durant el Festival Nacional de Poesia el 30 d’octubre de 2021.

- Advertisement -

Les entrades són gratuïtes i es poden adquirir en aquest enllaç.

El conjunt inclou des de curtmetratges fins a clips de videoart passant per peces de caràcter més sensorial o conceptual a gust de cadascun dels nou realitzadors. Totes les obres, però, contenen en algun moment del metratge com a mínim un poema de  Ferrater recitat sobre les imatges. Segons director del projecte Joan Ramon Armadàs el fet de traspassar l’obra del poeta a un altre llenguatge és una molt bona oportunitat per redescobrir-lo i acostar-lo públics que tradicionalment no són lectors de poesia. “El cinema i les sèries són ara mateix la manifestació cultural més consumida per la població. Passar un poeta tan important com Ferrater pel filtre del cinema crearà una nova experiència per al públic que podrà ser a la vegada lector i espectador de poemes que formen part de la història de la nostra literatura”.

Els autors han triat els següents poemes:

  • Judith Colell: Lorelei
  • Cris Gambín: La vida perdurable
  • Esther Nubiola: Un pas insegur
  • Maria Garau: Dues amigues
  • Santi Lapeira: La ciutat i La vida furtiva
  • Miquel Sitjar: El secret
  • Joan Frank Charansonnet: Posseït
  • Marc Carreté: El bosc
  • JR Armadàs: Dits i La platja

El Festival Nacional de Poesia té la intenció que, un cop vist a Sant Cugat, pugui donar voltes pel territori per difondre l’obre de Gabriel Ferrater.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents