El millor cinema del 2020, a la Filmoteca

- Advertisement -

Arriba un dels cicles més esperats pel públic de la Filmoteca, el que aplega el millor de la collita cinematogràfica de l’any anterior a partir d’una enquesta entre crítics i periodistes especialitzats. En aquesta ocasió la tria és peculiar per les circumstàncies especials determinades per la pandèmia, que han fet que alguns dels títols més destacats no s’hagin vist a sales, sinó a través de plataformes digitals.

Josep

- Advertisement -

Les sessions comencen l’1 de maig i s’allargaran fins al mes de juny i inclouen títols tan destacats com Vitalina Varela de Pedro Costa; el fenomen de l’animació franco-català Josep, o el documental de l’any, El año del descubrimiento, de Luis López Carrasco, que també serà el protagonista de l’edició de maig del cicle ‘Dies Curts’.

La relació de títols ve determinada per les votacions de la crítica catalana en diferents publicacions

- Advertisement -

A la selecció també es pot trobar l’última pel·lícula de Clint Eastwood, Richard Jewell, que només s’ha pogut veure en plataformes; la guanyadora de la darrera edició del Festival de Sant Sebastià, Beginning, de la directora georgiana Dea Kulumbegashvili; i l’estrena de Rizi de Tsai Ming-liang, que continuava inèdita a les sales del país, després de passar per la Berlinale i Sant Sebastià.

richard jewell

El cicle continua al juny amb Under the Skin, de Jonathan Glazer; The Souvenir, de Joanna Hogg; My Mexican Bretzel, de Nuria Giménez Lorang; Bacurau, de Kleber Mendonça Filho i Juliano Dornelles; Mank, de David Fincher; Las niñas, de Pilar Palomero, i City Hall, de Frederick Wiseman.

Podeu consultar la programació del cicle ‘Els millors films de l’any’ aquí.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents