La preqüela d’Els jocs de la fam’ arriba a la TV

- Advertisement -

The Hunger Games (Els jocs de la fam) va tornar recementment a la pantalla gran amb The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. La trilogia original (Els jocs de la fam, En flames i L’Ocell de la revolta) va ser publicada entre 2008 i 2010 per Suzanne Collins, mentre que la novel·la preqüela va sorgir el 2020. Les adaptacions cinematogràfiques van estrenar-se entre 2012 i 2015, dividint la darrera novel·la en dues parts. En ells la protagonista és la Katniss Everdeen, una noia de 16 anys que viu al país postapocalíptic i distòpic de Panem (Amèrica del Nord). Allà el Capitoli, una metròpoli molt avançada, ha pres el poder de la nació després de diversos desastres devastadors. Aquest 16 de febrer el film arriba a Amazon Prime amb una nova entrega que mira als orígens de tot plegat.

- Advertisement -

Els Jocs de la Fam són un esdeveniment anual televisat pel Capitoli on un nen i una nena (tributs) majors de 12 anys de cadascun dels dotze districtes són seleccionats a l’atzar, perquè s’enfrontin entre si en un joc de supervivència, on estan obligats a matar-se fins que només en quedi un, per tal de recordar els dies foscos en què els districtes es van revoltar. 

Una mirada enrere a Els jocs de la fam

- Advertisement -

Els fans de la saga distòpica Els jocs de la fam estan d’enhorabona The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes està ambientada en un Panem postapocalíptic. La cinta ens fa retrocedir sis dècades abans del començament de les aventures de Katniss Everdeen per a descobrir l’origen de la crueltat de Coriolanus Snow, el qual posteriorment serà president.

jocs de la fam 2023 hunger games (1)

La trama se situa al matí de la collita que donarà principi als desens Jocs de la Fam. En el Capitoli, Coriolanus Snow, de divuit anys, es prepara per a una oportunitat única: aconseguir la glòria com a mentor dels Jocs. La casa dels Snow, abans tan influent, travessa temps difícils, i el seu destí depèn del fet que Coriolanus aconsegueixi superar als seus companys en enginy, estratègia i encant com a mentor del tribut que li sigui adjudicat. Tot està en contra seva. L’han humiliat en assignar-li el tribut de l’empobrit Districte 12. Ara, els seus destins estan irremeiablement units.

La direcció d’aquesta nova aventura d’Els jocs de la fam recau sobre Francis Lawrence. Aquest director ja va ser l’encarregat de les 3 darreres cintes de la famosa saga. L’elenc està encapçalat per Tom Blyth (Coriolanus Snow) i Rachel Zegler (Lucy Gray Baird). Els acompanyen Peter Dinklage (Casca Highbottom), Hunter Schafer (Tigris Snow), Josh Andrés Rivera (Sejanus Plinth), Jason Schwartzman (Lucretius Flickerman) i Viola Davis (Dra. Volumnia Gul).

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents