Els homes llop, protagonistes del Festival de Sitges 2021

- Advertisement -

Encara dura la ressaca del Sitges 2020 que ja s’ha anunciat un dels secrets més ben guardats del que ens espera pel 2021. La 54a edició del SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya tindrà com a leitmotiv la figura llegendària de l’home llop com a principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna en l’ésser humà. El certamen se celebrarà del 7 al 17 d’octubre de 2021 agafant el pont del 12 d’octubre com és habitual.

teen-wolf

- Advertisement -

Un any ple d’efemèrides amb ullals

La tria dels licàntrops com a element a homenatjar no és casual. L’any 2021 es compleixen diverses efemèrides relacionades com el 80è aniversari de l’estrena de L’home llop (The Wolf Man, George Waggner, 1941), una producció Universal protagonitzada per Lon Chaney Jr.; així com també els 40 anys de l’estrena de dos populars i renovadores versions del personatge: Un home llop americà a Londres (An American Werewolf in London, John Landis, 1981) i Aullidos (The Howling, Joe Dante, 1981). Sen se oblidar el mig segle de l’estrena de La nit de Walpurgis (Lleó Klimovsky, 1971), una dels més populars lliuraments de l’home llop nacional, el Waldemar Daninsky interpretat per Paul Naschy.

- Advertisement -

El Festival de Sitges tractarà així mateix aquest leitmotiv com a imatge del Festival, amb una retrospectiva de títols i la publicació d’un llibre, en col·laboració amb l’Editorial Hermenaute. La figura del Doctor Jekyll & Mister Hyde (la versió més filosòfica i base literària del tema), així com personatges col·laterals relacionats amb la dualitat home-bèstia, com les dones felines, diferents éssers zoomòrfics o entitats duals dels contes tradicionals, seran estudiades en el volum i exposades en la retrospectiva.

L’edició 2020 superada amb èxit

Tot la dificultat de l’edició d’enguany per la situació que travessa el país per culpa de la Covid-19 el festival de cinema fantàstic número 1 al món va sortir prou ben parat si mirem les xifres. Es van vendre poc més de 52.000 entrades i la nova aposta per tenir part de la programació disponible en una plataforma pròpia va generar 9.455 entrades virtuals venudes. Això fa un total de 61.523 espectadors xifra que no dista gaire de les 66.278 entrades venudes el 2019 (el 3r any amb més assistència del festival).

Segons va explicar el director del Festival de Sitges en declaracions a El Cinèfil, és possible que l’aposta per tenir part del contingut on line continuï el 2021 malgrat el gran gruix del certamen serà presencial i a les 4 sales de cinema que hi ha a Sitges durant la festivitat.

 “La plataforma virtual ha estat una molt bona eina per les persones que no han pogut venir; tenim un feedback molt positiu i és provable que continuï en noves edicions”

Àngel Sala, director del Festival de Sitges

Més informació aquí

https://elcinefil.cat/2020/10/17/possessor-uncut-gran-vencedora-del-sitges-2020/

https://elcinefil.cat/2020/10/17/sitges-2020-les-20-millors-pellicules/

https://elcinefil.cat/2020/10/18/mandibules-premi-del-public-virtual-del-sitges-2020/

- Advertisement -
Redacció
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents