Sorpresa a Hollywood: els Globus d’Or canvien de mans

- Advertisement -

Els Globus d’Or han canviat de propietari. El món del cinema s’ha vist sacsejat per la sorprenent notícia del canvi de propietat dels Globus d’Or, els guardons més importants del cinema per darrere dels Oscars. Després de dècades de ser organitzat per la Hollywood Foreign Press Association (HFPA), una nova entitat ha pres les regnes d’aquesta emblemàtica cerimònia. Aquest canvi de propietat ha generat expectatives i incerteses, ja que l’impacte de la nova direcció en el futur dels Globus d’Or és incert.

Golden_Globes_2023

- Advertisement -

Aquest juny de 2023, Dick Clark Productions i Eldridge Industries han anunciat que han adquirit tots els actius, drets i propietats dels premis de l’HFPA, que posteriorment es tancarà i es dissoldrà. El nou objectiu principal a fomentar és la diversitat, la inclusió i la transparència en els premis cinematogràfics. Les dues empreses tenen una àmplia experiència en programes d’entreteniment.

La història del Globus d’Or i la polèmica

- Advertisement -

La HFPA, una associació sense ànim de lucre formada per periodistes i corresponsals estrangers a Hollywood, ha estat l’encarregada de produir els Globus d’Or des de la seva creació el 1944. No obstant això, en els últims anys, l’HFPA s’ha enfrontat a diverses polèmiques i acusacions de manca de diversitat i manca de transparència en els seus processos de votació i funcionament intern. Aquestes crítiques han portat a una pèrdua de credibilitat per als Globus d’Or i a un boicot de molts professionals de la indústria.

L’any passat fins i tot es va deixar d’emetre la gala a l’NBC (cadena on últimament s’emetien els premis). A més, l’audiència dels darrers premis va ser de només 6 milions d’espectadors, quan fa més de 10 anys les xifres es movien al voltant dels 25 milions de teleespectadors. Recordem que tradicionalment l’NBC pagava 60 milions de dòlars als Globus d’or per produir i retransmetre la gala.

Ara es preveu que s’implementin canvis significatius en els processos de votació, amb una major participació i representació de diverses regions i cultures del món. També es buscarà reconstruir la relació amb els professionals de la indústria del cinema i restaurar la confiança en els premis.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents