Passat i futur es fusionen a ‘Jurassic World: Dominion’

Al 1993 va arribar a les pantalles l’adaptació de la novel·la d’en Michael Crichton, Jurassic Park, de la mà d’en Steven Spielberg, de la qual es va fer una trilogia, complementada pels títols The Lost World: Jurassic Park (Steven Spielberg, 1997) i Jurassic Park III (Joe Johnston, 2001). Van haver de passar diversos anys, abans que algú s’atrevís a tornar a la vida aquestes extintes criatures i no va ser fins al 2015, quan Colin Trevorrow va estrenar Jurassic World. En aquesta seqüela es donava un cert reinici a la saga partint del primer parc original, però que 22 anys més tard torna a obrir amb novetats i fins i tot hi ha criatures ensinistrades i amb nous personatges.

Tot això se’n va anar en orris i va arribar J.A. Bayona amb la segona part, Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) la qual explicava les conseqüències devastadores de la creació del parc i de reviure aquestes criatures. Recentment, s’ha estrenat un curtmetratge que serveix d’unió entre la segona i la tercera entrega, concretament un any després dels esdeveniments de la segona, deixant així de manifest el que ha estat passant amb els dinosaures que es mouen lliurament per les ciutats. Aquest curtmetratge de 8 minuts de durada i sota el títol Jurassic World: Battle at Big Rock es pot gaudir a continuació a través de YouTube:

La vida s’obre camí

La tercera pel·lícula de la saga ja fa uns mesos que està en marxa i, de moment, no se’n sap gran cosa però sí que tenim alguns detalls i un nom: Jurassic World: Dominion. La direcció recau de nou sobre Colin Trevorrow, el qual acabarà elogiat pels fans i nostàlgics de la saga original, ja que comptarà amb l’elenc protagonista de la pel·lícula del 1993. Així doncs, podrem torna a veure Sam Neill, Laura Dern i Jeff Goldblum interpretant els mítics personatges Alan Grant, Ellie Sattler i Ian Malcolm, juntament amb Chris Pratt i Bryce Dallas Howard.

Ara mateix es desconeix quin paper tindran en el film o què passarà a la trama però el director ja ha dit que es planteja el projecte com Jurassic Park 6 més que Jurassic World 3. Les respostes les tindrem el 22 de juny de 2022… Caldrà esperar. Ara bé, mentre esperem, la saga  podeu veure una  sèrie spin-off en format animat a Netflix, Jurassic World: Camp Cretaceous.

Avatar
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora en diversos mitjans de comunicació. També realitza la cobertura de festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a l'Alternativa, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic, entre d'altres. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Actualment és Cap de Premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i també programadora del Craft Film Fest Bcn.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents