Passat i futur es donen la mà a ‘Jurassic World: Dominion’

- Advertisement -

El 1993 va arribar a les pantalles l’adaptació de la novel·la d’en Michael Crichton, Jurassic Park, de la mà d’en Steven Spielberg, de la qual es va fer una trilogia, complementada pels títols The Lost World: Jurassic Park (Steven Spielberg, 1997) i Jurassic Park III (Joe Johnston, 2001). Van haver de passar diversos anys, abans que algú s’atrevís a tornar a la vida aquestes extintes criatures i no va ser fins al 2015, quan Colin Trevorrow va estrenar Jurassic World. En aquesta seqüela es donava un cert reinici a la saga partint del primer parc original que, 22 anys més tard, torna a obrir amb novetats i fins i tot hi ha criatures ensinistrades i amb nous personatges. Aquest estiu arriba l’entrega final de la nova trilogia i la podem veure també amb doblatge en català.

- Advertisement -

Tot això se’n va anar en orris i va arribar J.A. Bayona amb la segona part, Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) la qual explicava les conseqüències devastadores de la creació del parc i de reviure aquestes criatures. Per unir aquest film amb el nou, s’ha estrenat un curtmetratge que serveix d’unió els llargmetratges. Concretament s’ambiebta un any després dels esdeveniments de la segona, deixant així de manifest el que ha estat passant amb els dinosaures que es mouen lliurement per les ciutats.

- Advertisement -

La vida s’obre camí (altre cop)

La tercera pel·lícula de la saga porta pernom: Jurassic World: Dominion. La direcció recau de nou sobre Colin Trevorrow, el qual acabarà elogiat pels fans i nostàlgics de la saga original, ja que comptarà amb l’elenc protagonista de la pel·lícula del 1993. Així doncs, podem torna a veure Sam Neill, Laura Dern i Jeff Goldblum interpretant els mítics personatges Alan Grant, Ellie Sattler i Ian Malcolm, juntament amb Chris Pratt i Bryce Dallas Howard.

El director ja ha dit que es planteja el projecte com Jurassic Park 6 més que Jurassic World 3. Les respostes les tindrem el 10 de juny de 2022… Caldrà esperar. Ara bé, mentre esperem, la saga  podeu veure una  sèrie spin-off en format animat a Netflix, Jurassic World: Camp Cretaceous, que ja té tres temporades penjades (i una més de camí).

 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents