El cinema català torna a triomfar al Festival de Màlaga

- Advertisement -

Després del gran recorregut per festivals de 10.000km i Tierra Firme, Carlos Marqués-Marcet torna amb Els dies que vindran. Aquest film de Lastor Media i Avalon protagonitzat per David Verdaguer i María Rodríguez va tenir la seva estrena mundial al  Festival de Rotterdam i ara s’ha estrenat amb glòria al Festival de Màlaga. La pel·lícula ha guanyat tres premis dels grossos: millor film, millor director i millor actriu per Maria Rodríguez Soto.

- Advertisement -

Aquests mateixos premis són els que fa cinc anys es va endur 10.000 km, el film que va catapultar el director català també amb David Verdaguer com a protagonista. Aquesta victòria a la 22a edició del Festival de Málaga suposa un nou èxit del cinema català que ha guanyat el festival més important de cinema espanyol en 6 dels darrers 8 anys. Els guardons pel cinema català, però, no acaben aquí… També en aquesta secció del festival, l’actor Quim Guitiérrez ha estat premiat amb una Biznaga de plata al millor actor de repartiment per Litus.

- Advertisement -

D’altra banda, a la secció ZonaZine, Ojos negros, de Marta Lallana i Ivet Castelo, ha rebut la Biznaga de plata a la millor pel·lícula i Aina Clotet ha rebut la Biznaga de plata a la millor actriu per la seva participació a La filla d’algú, una pel·lícula coral dirigida per 11 directors i directores sorgits de l’ESCAC. L’actriu Elena Martín guanya la Biznaga de plata per Suc de síndria a la secció oficial de curts de ficció. El curtmetratge Viacruxis s’ha alçat amb la Biznaga de plata al millor curtmetratge a la secció oficial de curts d’animació (Animazine), premiat amb una dotació de 3.000 euros.

Els dies que vindran, la nova història familiar de Marqués-Mercet

El film guanyador del màxim guardó explica com la Vir (María Rodríguez) i el Lluís (David Verdaguer) fa només un any que surten junts quan descobreixen que estan embarassats. Durant nou mesos se seguirà l’aventura d’aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que farà la seva vida, les pors i alegries, les seves expectatives i realitats, que durant l’embaràs creixen. Maria Rodríguez va actuar embarassada de veritat amb la seva parella a la vida real (Verdaguer) fet que suma mèrits a la cinta.  Els dies que vindran està produïda per Lastor Media i Avalon P.C, amb el suport del ICAA, ICEC, i la participació de Movistar+ i TV3.

https://www.facebook.com/academiacinecat/videos/361508637794076/

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents