Els cinemes podran obrir a finals de maig

- Advertisement -

El govern espanyol ha publicat un full de ruta de l’anomenada “tornada a la nova normalitat” després de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. El desconfinament, doncs, es farà per fases, de manera progressiva i de forma asimètrica (diferenciant territoris amb la província com a unitat de referència). En aquesta tessitura l’obertura dels cinemes i altres locals d’oci està prevista a la Fase 2. Tot i que encara no s’han publicat dates concretes, es preveu que s’assoleixi aquesta fase el 25 de maig. Si fos així el dia 28 de maig podria ser el primer divendres amb estrenes després d’una aturada sense precedents de 12 setmanes. 

- Advertisement -

Com es pot veure en aquest quadre del Ministerio de Sanidad aquesta reobertura serà amb unes condicions excepcionals. La més destacada és la limitació de l’aforament a un terç de la capacitat habitual i sempre amb butaques preassignades. Això, traduït a les sales de cinema, voldrà dir deixar un espai de dues butaques de separació de seguretat entre espectadors.

- Advertisement -

Ara mateix totes aquestes mesures són provisionals i encara no se sap de manera 100% segura ni la data en que es faran efectives ni els territoris en els quals s’aplicaran. L’evolució, o millor dit, la davallada en contagis i la victòria progressiva al coronavirus determinaran al detall els terminis i l’obertura d’espais en comptagotes.

https://elcinefil.cat/2020/04/05/quan-i-com-tornarem-als-cinemes/

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents