Els actors i actrius vius més longeus de Hollywood

- Advertisement -

Durant la coneguda ‘Era daurada de Hollywood’, entre els anys 20 i 60, el setè art ens va deixar grans pel·lícules que van immortalitzar aquells dies d’esplendor per sempre. A causa del període en què s’ubica, la majoria dels actors i actrius del cinema clàssic ja han mort, però no tots. Quins són els actors i actrius de Hollywood més longeus i amb vida, avui dia? De major edat a menor estan…

Glynis Johns, 99 anys

- Advertisement -

Glynis Johns va ser una estrella del cinema i del musical dels anys 60 i 70. Si us sona la seva cara, serà per un dels seus papers estrella interpretant Winifred Banks a Mary Poppins. L’actriu nascuda a Sud-àfrica, va aparèixer en gairebé setanta pel·lícules i més de 20 produccions teatrals, fins a 1999. Una altra ‘sex symbol’ de l’època, a l’ombra de la gran Marylin Monroe.

Eva Marie Saint, 98 anys

- Advertisement -

Es tracta de l’actriu guanyadora d’un Premi Oscar més longeva de Hollywood. Va ser per On the Water Front (La Ley del Silencio), debutant al cinema al costat d’un mític Marlon Brando, abans de treballar amb Paul Newman a Exodus i amb Alfred Hitchock a la seva aclamada Amb la mort als talons. El 2014 va rodar la seva última pel·lícula, Conte d’hivern.

Dick Van Dyke, 97 anys

Gairebé 60 anys més tard, el famós escura-xemeneies de la pel·lícula Mary Poppins continua sorprenent amb el seu gran i blanc somriure qualsevol persona que topa en el seu camí. I és que, aquest desembre, Dick Van Dyke farà 97 anys. Va començar la seva carrera a Broadway amb la seva sèrie de comèdia The Dick Van Dyke Show, per la qual va guanyar un premi Emmy. La seva especialitat, comèdies musicals com Un petó per a Birdie o Chittiy Chitty Bang Bang, i el 2018, amb més de 90 anys, va ser partícip de l’elenc del remake de la pel·lícula que el va portar a la fama.

Mel Brooks, 96 anys

Director, actor i guionista, Mel Brooks, és una de les llegendes vives de Hollywood. El creador de El jovenet Frankenstein, El misteri de les dotze cadires i d’Els productors, va rebre un Oscar, un premi Emmy, un Tony, i un Grammy. El mític director de la comèdia nord-americana va complir, el juny passat, 96 anys.

Gene Hackman, 93 anys

Un dels pilars protagonistes del thriller policíac amb el seu paper The French Connection, Gene Hackman, també ha treballat sota les ordres de directors com Francis Ford Coppola, Mike Nichols i Alan Parker, destacant al cinema dels anys 70. Guanyador de dos Oscars, també ha rebut quatre Globus d’Or, dos premis Bafta, i el premi de formar part de la família de Wes Anderson, Els Tenenbaum.

- Advertisement -
Ricard Casanovas
Nascut l’any 2000, Ricard Casanovas és un apassionat pel setè art que va acabar els estudis a l'ESCAC, especialitzat en Estudis Fílmics i Guió. Com a redactor i articulista ha cobert el Festival de Sitges i normalment te’l pots trobar murmurant a la foscor de la sala del cinema, amagat per les últimes files. Advertència, mai li vulguis vendre un remake , ni li diguis que 'Shrek 1' no és la millor de la saga. Al seu bloc “No som uns p*** ignorants” desenvolupa un crit generacional a tots aquells i aquelles joves que no veuen bon cinema. Amb ganes de veure i escriure, el proclamat Vito, no pararà fins a trobar la seva arca de l'aliança, el seu cofre de l'home mort, el Rosebud… la pel·lícula perfecta

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents