Els 75 dies del drama d’Alcàsser fet pel·lícula

- Advertisement -

Casos de desaparicions, crims, violacions semblen que, malauradament, estan a l’ordre del dia a les noticies, tot i que alguns tenen més rellevància que d’altres. Fa 25 anys la desaparició de tres menors va consternar tot el país, tothom seguia per televisió les investigacions sobre un dels casos més estranys que s’han conegut.

El cineasta Marc Romero s’estrena amb un llargmetratge que abordarà de ple els aspectes més polèmics d’aquest cas, des de la desaparició de 60 proves fonamentals fins a l’aparició de pèls i borrissol púbic d’almenys 7 persones diferents als cossos de les nenes i que, a dia d’avui, no han estat posats a disposició judicial, el polèmic aixecament de cadàvers, les contradiccions dels diversos testimonis, la fugida impossible i absurda d’Antonio Anglés i, per primera vegada, es veurà qui anava realment al vaixell a Irlanda on la Interpol va perdre la pista de l’enemic núm. 1.

- Advertisement -

- Advertisement -

El thriller està basat en els fets dramàtics dels crims d’Alcàsser. El divendres 13 de novembre del 1992, tres nenes de 14 anys van desaparèixer quan es dirigien a una discoteca d’un poble proper. 75 dies després, es van descobrir els seus cossos en avançat estat de descomposició, semienterrades entre la mala herba d’un paratge inhòspit. Després de la troballa dels cadàvers, apareixen misteriosament col·locats a peu de fosa, uns papers que impliquen un cognom. Les investigacions policials porten fins a dos sospitosos, Antonio Anglès i Miguel Ricart, dos delinqüents amb antecedents penals. Comença doncs una recerca exhaustiva per detenir els culpables del triple assassinat.

La producció s’està realitzant amb el major respecte als familiars, alguns fins i tot han participat en el guió del film, i han explicat aspectes desconeguts del cas que han romàs ocults durant 25 anys. Ara mateix es troba en fase de rodatge i té prevista l’estrena a sales a finals d’aquest 2018. També té previst arribar a televisions privades després del seu pas pels cinemes. L’elenc el conformen Ana Fernández (sèrie Las chicas del cable o Solas), Javier Albalá (Pelotas o sèrie Cuéntame cómo pasó), Eulàlia Ramon (El séptimo día o Taxi), Antonia San Juan (Todo sobre mi madre o sèrie La que se avecina), Yohana Cobo (Volver o Arena en los bolsillos), Carlos Reyes (Techo y comida), Jonás Torres (Bar Esperanza) i un repartiment amb actors de primera fila.

Anteriorment ja es va realitzar una sèrie sobre aquest cas i ara el cineasta valencià Manuel Giménez de Llano, ens porta també la seva opera prima narrant els tràgics successos que van estremir a tota la població i que ara ens transporta a la ficció cinematogràfica sota el títol Las niñas.

El film està basat en fets reals que van tenir lloc al 1992 i que va consternar a tota Espanya. S’hi explica com un famós delinqüent sexual surt de la presó enmig d’una commoció mediàtica. En una entrevista exclusiva amb un canal de televisió, presumiblement explicarà la veritat sobre el cas de segrest, violació i assassinat de tres adolescents fa 25 anys i que popularment van ser conegudes com “Les noies d’Alcàsser”.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents