Els 4 cinemes que ja no tornaran a obrir

- Advertisement -

És un molt mal moment pel cinema. La crisi de la Covid-19 ha deixat la cultura molt i molt tocada. A l’aturada de més de tres mesos (de mitjan de març a finals de juny) ara li hem de sumar la nova ordre de tancament de cinemes Ponent i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El sector està molt preocupat per dos motius. El primer és una evident davallada d’ingressos durant tot aquest temps .Però el segon i més important és que el públic ha donat l’esquena als cinemes quan han tornat a obrir. És per això que la xarxa s’ha mobilitzat amb la campanya #LaCulturaÉsSegura.

- Advertisement -

Amb aquest panorama, és evident que hi haurà sales que no aguantaran la pressió i hauran de tancar. Aquest juliol de 2020 hem vist la darrera víctima: el cèntric Cinema Méliès que després de 24 anys posa punt i final a una història al costat del cinema independent. Uns propietaris del local poc avesats a la negociació i unes perspectives de futur no gaire optimistes han forçat la decisió.

- Advertisement -

Un altre cinema que ha estat víctima directa del Coronavirus ha estat l’Arinco de Palamós. La situació ha estat força similar. Ingressos congelats i una empresa propietària del local que no ha volgut ni sentir a parlar de renegociar el preu del lloguer malgrat que els cines s’havien vist forçats a tancar. En aquest enllaç podeu llegir tot el cas més a fons.

https://elcinefil.cat/2020/06/15/palamos-es-torna-aquedar-sense-cines/

I de l’Empordà al Vallès. Els històrics Cinemes El Punt tampoc no tornaran a projectar cinema passada la pandèmia. En aquest cas podem parlar de crònica d’una mort anunciada ja que han estat els interessos immobiliaris els que fa temps que van fer decantar la balança cap al tancament. La trista notícia, però, va enxampar els cinemes en ple confinament. Ja no els tornarem a veure mai més…

https://elcinefil.cat/2020/04/27/els-cinemes-el-punt-de-cerdanyola-no-reobriran/

I tornant a la capital catalana, poc abans del confinament vam saber que les multisales Palau Balañà també apagaven els llums per sempre. El culpable en quest cas ha estat la incertesa de la viabilitat a futur de les sales del Grup Balañà que enguany també ha posat fi al incombustible teatre Club Capitol.

Tot plegat ens deixa, de moment, amb un total de 21 sales de cinema menys en el que portem de 2020. Esperem que la sagnia no continuï…

https://elcinefil.cat/2020/04/15/el-cinema-catala-tocat-i-enfonsat/

- Advertisement -

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents