El xoc de classes continua a ‘Élite’

- Advertisement -

Netflix va anunciar a pocs dies que acabés la 1a que hi hauria 2a temporada d’una de les seves produccions espanyoles de més èxit. Ens referim a Elite i les vicissituds dels joves rics de Madrid a l’escola Las Encinas. Igual que en la primera temporada, Zeta Audiovisual és la productora executiva de la sèrie que consta de 8 episodis gravats en qualitat 4K. La sèrie s’estrena el 6 de setembre, una mica abans de la tornada al col·le. 

- Advertisement -

Fa un temps anunciàvem que Netflix s’havia posat en marxa per produir sèries espanyoles. La seva primera incursió va ser amb Las Chicas del cable, una ficció ambientada en el Madrid dels anys vint i seguia un grup de noies que començava a treballar a Telefònica com a operadores. Després de l’èxit d’aquesta primera temptativa que ja va per la 4a temporada la plataforma d’streaming va decidir continuar per aquest camí i ja ha anunciat el que serà el seu segon projecte espanyol.

- Advertisement -

Netflix ha fet públic recentment (trencant la seva política de secretisme) que més de 20 milions de persones en tot el món han vist com a mínim un 70 per cent d’un capítol d’aquesta sèrie. En altres paraules, és un èxit que va més enllà de les fronteres espanyoles. En aquesta segona temporada veurem com la tornada a l’escola no serà fàcil. Els estudiants d’aquest col·legi d’elit iniciaran un nou curs escolar mentre intenten tornar a la normalitat després de la mort de Marina… però els secrets es convertiran en una càrrega gairebé impossible de suportar.

Adolescents al poder

Per si no sabeu de què la la pel·lícula Élite és un thriller adolescent que té com a escenari principal una escola, Las Encinas, on estudien els fills de les personalitats més poderoses. L’exclusivitat del centre es veurà alterada (a la 1a temporada) per l’arribada de tres joves de classe baixa que són admesos després que la seva escola pública hagi estat destruïda per un terratrèmol. En aquest moment hi haurà un conflicte de classes que portarà a un assassinat, el qual serà el misteri central de la sèrie.

Els protagonistes de la 2a temporada són els mateixos que els de la primera. Miguel Herrán (Goya al millor actor revelació el 2016 per A cambio de nada), María Pedraza (Amar), Jaime Lorente (Amar en tiempos revueltos), Itzan Escamilla (Las chicas del cable), Ester Expósito (Vis a vis), Miguel Bernardeu (Es por tu bien), Arón Piper (La corona partida), Mina El Hammani (Servir y proteger), Danna Paola (Wicked), Omar Ayuso i Álvaro Rico (Velvet Coleccion). A més, l’elenc també comptarà amb Danna Paola, una de les actrius i cantants més importants de Mèxic. En aquesta segona temporada s’afegiran Georgina Amorós (en el paper de Cayetana), Claudia Salas (com a Rebeca) i Jorge López (en el rol de Valerio). 

Els encarregats de dirigir els episodis son Ramón Salazar (guionista de Tengo ganas de ti i Tres metros sobre el cielo) i el director català Dani de la Orden (Barcelona nit d’Estiu). També s’ha unit a la direcció una altra catalana: Sílvia Quer que el 2018 va guanyar el Gaudí a la millor pel·lícula per televisió amb La llum d’Elna i és una veterana de les sèries després de dirigir sèries de TV3 com Nissaga de Poder, Laberint d’Ombres o Secrets de família entre d’altres. En una entrevista, Salazar explicava que “trobar un repartiment d’actors joves tan entregats i plens de talent està sent una experiència apassionant” i afegia que entre els actors “ja es respira una necessitat d’iniciar el rodatge i donar vida als seus personatges”. Els creadors de la ficció són Carlos Montero (Física o Química) i Darío Madrona (Los Protegidos), que tenen el suport de la productora del film Tres metros sobre el cielo.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents