El film ‘El nom’ obrirà la 15a edició del Zoom Festival

- Advertisement -

Els projectes televisius cada vegada estan tenint més rellevància per la seva qualitat. Sèries com Game of Thrones han fet que molta gent torni a posar la mirada en la petita pantalla. El Festival zoom festivalInternacional de Ficció Televisiva, més conegut com a Zoom, fa 15 anys que commemora aquest mitjà i apropa sèries i tvmovies als espectadors que d’una altra manera potser no tindrien visibilitat. Enguany el festival tindrà lloc del 21 al 26 de novembre i, com sempre, estarà ubicat entre Igualada i Barcelona. El cartell d’aquesta nova edició és obra de l’il·lustrador Javier Mariscal.

El Zoom va ser el primer festival d’Espanya en apostar pel cine de la petita pantalla i s’ha convertit en un festival de prestigi per a la indústria i en una cita imprescindible pels amants de la ficció. Des de la seva inauguració l’any 2003, pel festival han passat prop de 1.000 professional i 40.000 espectadors. S’han dut a terme 490 projeccions i s’han premiat 100 produccions, amb 20 premiats d’honor.

Descobrint la programació

- Advertisement -

La Secció Oficial d’aquest any la conformen 8 llargmetratges d’estrena d’arreu d’Europa. La pel·lícula de la Secció Oficial que obrirà enguany el Festival Zoom és El Nom, dirigida per Joel Joan, l’adaptació de l’obra de teatre francesa Le Prénom de Matthiew Delaporte i Alexandre de la Patillère. Es tracta d’una comèdia que planteja un conflicte entre un grup d’amics, a causa de la decisió de dos d’ells per posar al seu fill el nom d’Adolf.

- Advertisement -

https://vimeo.com/238544301

La resta de la Secció Oficial conforma films com el txec Charité de Sönke Wortmann, una minisèrie d’època ambientada l’any 1888 que narra històries de pacients i treballadors del Berlin Charité. La minisèrie Vida Privada de Sílvia Munt és una adaptació de Vida Privada, la sòrdida i implacable novel·la de Josep Maria de Sagarra. Els Fills del Sol de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol és una tvmovie sobre el jove científic Ferran Calvet (Pablo Derqui) que, als anys 30, decideix viatjar a Galícia des de Santiago de Xile després del seu exili.

El film hongarès Memo d’István Tasnádi ens transporta a la vida del doctor Péter Lónyai, un ambiciós psiquiatre, que està fent recerca sobre la hiperamnèsia. Wunschkinder, la pel·lícula alemanya d’Emily Atef, narra la història de la Marie i en Peter, que desitgen desesperadament tenir un fill. La tvmovie italiana In arte Nino de Luca Manfredi descriu el període més dur i significatiu del seu pare, l’actor Nino Manfredi. Per últim, De la ley a la ley és un biopic de TVE dirigit per Sílvia Quer sobre Torcuato Fernández-Miranda, polític i jurista conegut com ‘el guionista de la transició’.

Les pel·lícules de la Secció Oficial del Zoom opten als premis en les següents categories: Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Interpretació i Millor Guió, otorgades pel Jurat Oficial; a més del premi a la Millor Pel·lícula del Jurat Jove.

zoom festival

Premis del Festival

En aquesta 15a edició, el Zoom reconeixerà amb el Premi d’Honor la trajectòria del periodista Àngel Casas i el Premi Tu ets la tele al programa de televisió Saber y ganar. Casas és una de les cares més conegudes de la petita pantalla de casa nostra, protagonista de programes com Àngel Casas Show, Un dia és un dia, Tal Cual, Temps era Temps o Senyores i Senyors, i compta amb 2 Premis Ondas, 3 TP i una Antena de Oro. D’altra banda, el Zoom premia el concurs en antena més veterà de la televisió, Saber y ganar, presentat per Jordi Hurtado que des de fa 20 anys s’emet diàriament i que ja compta amb més de 5.000 episodis.

El Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l’ofici, el rebrà l’actriu catalana Bruna Cusí, recent coprotagonista del premiat film de Carla Simón Estiu 1993. El Premi a la Millor Sèrie Espanyola és per a la producció de TV3 i Mediapro Nit i Dia, creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran i protagonitzada per Clara Segura.

zoom igualada

Talent Campus i Showcase

- Advertisement -

La principal novetat d’aquesta edició és la creació del Talent Campus de Formats de Televisió, una estada formativa per desenvolupar idees pròpies de nous formats per a televisions o altres canals, amb el guiatge i la col·laboració de professionals del sector. En aquest campus s’analitzaran, debatran i treballaran les propostes creatives per ajustar-les a la realitat del mercat amb l’objectiu de confeccionar una guia per a cada projecte, que segueixi els estàndards de la indústria i que estigui preparada per compartir amb productores o mitjans de comunicació, tutoritzats per Toni Marin i Àlex Solà.

La revista online Serielizados i el Festival Zoom s’uneixen de nou per organitzar la 4a edició del Showcase de Pilots de Ficció, a Barcelona, a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i la Fàbrica Moritz. Una aposta per donar visibilitat a la ficció més interessant i apropar els nous creadors a la indústria audiovisual.

#sesionsmovistarplus

Un any més Movistar+ col·labora amb el festival dins de la secció Zoom Series. Es projectaran dos capítols de la sèrie original de Movistar+ La Zona, creada per Jorge i Alberto Sánchez-Cabezudo. El Festival Zoom també pre-estrenarà els dos primers capítols de la sèrie Vergüenza, protagonitzada per Javier Gutiérrez i Malena Alterio, una divertida comèdia sobre una parella que sempre acaba sentint vergonya de les seves situacions.

La projecció d’un capítol del nou programa de #0 La Búsqueda tindrà lloc dins d’una sessió Zoom Class i ens mostrarà indrets remots, de difícil accés i molts cops inexplorats de la mà de Diego Cortijo, un policia nacional que ha realitzat expedicions a Paititi (Perú), Yonaguni (Japó), Xibalba (Mèxic) i Thule (Groenlàndia).

zoom igualada

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents