El tretzè Doctor Who és Doctora

- Advertisement -

Poques són les sèries o pel·lícules que aconsegueixen crear un seguici d’adeptes fidels a la ficció. Hem pogut veure-ho a The Lord of the Rings, Star Trek, Harry Potter, Star Wars i ho hem vist ara amb Stranger Things, segurament perquè totes ens han permès entrar en els mons de ficció que creen i permeten que ens evadim de la realitat. Però mai cap de les sagues podrà superar mai Doctor Who, i és que qui ho faci li robarà la pàgina al Llibre Guiness del Rècords, ja que estem davant de, ni més ni menys, la sèrie de televisió de ciència-ficció amb més anys en antena de tot el món.

Doctor Who es va emetre per primera vegada el 1963 i va aconseguir emetre 26 temporades ininterrompudament, però l’any 1989 va finalitzar. No obstant això, l’èxit i el club de fans van fer ressorgir de les cendres la ficció, i després d’haver protagonitzat una pel·lícula (1996), l’any 2005 es va reprendre la història. Ara, a finals del 2018 podrem tornar a veure una nova temporada (la onzena de la nova sèrie) i tornarem a viatjar a través del temps amb la famosa TARDIS.

- Advertisement -

- Advertisement -

La sèrie segueix el personatge principal el qual dona títol a la ficció, un viatger del temps procedent del planeta Gallifrey. El Doctor roba una TARDIS (Time and Relative Dimension in Space), una màquina que adquireix la forma de diferents objectes quotidians per no cridar l’atenció, però que per culpa d’un defecte romandrà per sempre més en forma de la famosa imatge de la cabina telefònica blava. Armat amb la TARDIS i amb un tornavís sònic, viatjarà a través del temps per resoldre tot tipus de situacions injustes i per combatre “els malvats”. Ara bé, si bé el Doctor és el personatge principal de les històries, mai viatja sol, ja que sempre troba algun o alguns ajudants, sempre humans, que el faran triomfar en les seves missions.

El passat mes d’octubre es va fer públic la renovació d’una nova temporada de la sèrie, tal com hem anunciat abans, l’onzena des que es va reprendre l’acció al 2005. No obstant això, aquesta decisió ha vingut envoltada de detalls críptics i polèmics. Per primera vegada en la història de la ficció britànica, el personatge del Doctor serà representat per una dona, concretament l’actriu britànica Jodie Whittaker. També s’ha anunciat que l’interior de la TARDIS es renovarà i comptarà amb un nou disseny. L’eina que utilitza el Doctor, un tornavís sònic, també s’actualitzarà amb noves funcions. Els canvis també s’apoderaran de la llargada dels episodis (entenem que per jugar un paper més actual en la tendència de les sèries) i passarà dels 45 minuts habituals als 60.

Sembla que la tendència del canvi de sexe dels personatges és una constant i, fins i tot potser, una moda, ja que després d’haver vist la nova pel·lícula de Ghostbusters i la que ha de venir de 1, 2, 3 Splash, sembla que li ha tocat el torn al Doctor. Aquesta sèrie, a part de la llargada també s’ha caracteritzat per un canvi constant del personatge (sovint forçat per l’edat i el temps). Així doncs, després d’un total de 37 temporades, una pel·lícula i dos especials, ja ens veiem capacitats per afirmar que tretzè Doctor serà una dona.

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents