El teu veí és un assassí

- Advertisement -

La moda del true crime és més que evident. A totes les plataformes proliferen docusèries sobre casos reals macabres de delictes d’arreu del món i a casa nostra estem enganxats a la nostra part fosca amb Crims que setmana rere setmana se situa a dalt de tot de les audiències a TV3. En aquest context arriba a Disney+ una sèrie que amb pocs dies ha arribat al cor de milions de teleespectadors. Parlem de Only murders in the building, una ficció en la qual tres veïns de Nova York creen un podcast per investigar un assassinat succeït al bloc de pisos on viuen. Els protagonistes són els veterans Steve Martin i Martin Short i l’actriu i cantant Selena Gómez.

- Advertisement -

Aquesta sèrie i els seus entranyables i carismàtics personatges van entrant a poc a poc als cors de l’espectador. Si bé al principi li costa trobar el to i enganxar-te, a la meitat de la temporada hom està plenament submergit en la teoria de la conspiració dels excèntrics veïns de l’edifici Arconia. Com qualsevol bon whodunit, Only murders in the building és com una ceba amb moltes capes que es van descobrint lentament, capítol a capítol. Paral·lelament anem descobrint més sobre les vides i personalitats dels tres protagonistes i és així com la sèrie aconsegueix anar de menys a més fins al punt d’arribar als capítols finals totalment entregats. Elements que ajuden que caiguis hipnotitzat n’hi ha força. Des de la presència de secundaris de luxe com Jimmy Fallon o el cantant Sting interpretant-se a ell mateix (sent sospitós del crim), fins a una subtil banda sonora que t’introdueix al misteri i l’humor a la vegada.

- Advertisement -

Com dèiem, el to és un dels elements més encertats del producte, juntament amb la tria dels actors. El trio protagonista aconsegueix generar la química necessària i sobretot els dos homes del grup aporten la vis còmica al conjunt sense ni tan sols haver-se d’esforçar. Gats vells de la comèdia! Per si no fos prou, aquest misteriós assassinat a Manhattan té capítols cinematogràficament brillants, especialment el que introdueix un personatge sord fet pel qual es recorre a tècniques i llenguatge propis del cinema mut. En resum, una sèrie efectiva, amb actors que juguen en terreny segur i que de ben segur serà una de les noves comèdies de culte a l’immens món de les plataformes. Ah, per cert, John Hoffmann i Steve Martín són els creadors i guionistes de la sèrie. Per si no ho sabíeu, aquest últim porta escrivint guions de comèdia des dels anys 70. Es nota. I està funcionant tan bé que ja té 2a temporada confirmada.

Veredicte

Agradarà a: qualsevol fan del true crime amb ganes de riure i autoparodiar-se.

No agradarà a: qui busqui un producte realista o esperi trobar-se la 3a temporada de Mindhunter. Aquí venim a riure…

Enganxòmetre: 6 (però va de menys a més).

Nota: 8

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents