Poc s’imaginaven els joves Marc Comabella i Mireia Ferré que el seu treball de recerca presentat l’any 2013 acabaria omplint un cinema 7 anys més tard amb un sèrie acabada sota el braç. Doncs alguns somnis tarden anys però s’acaben fent realitat. Altafulla: Tot és possible és el títol del producte en qüestió, una minisèrie de 4 capítols que s’estrena el dia 18 de desembre al Kursaal de Manresa.
Els responsables del producte van endinsar-se en el món audiovisual a través de l’estudi de la creació d’un guió. El treball va anar guanyant ambició fins a convertir-se en un projecte de quatre capítols que es rodarien poc després de sortir de l’institut. Després d’un inici irregular, el 2016 es va fer un treball intens de vuit mesos en què es va rodar tot el material d’una història amb tres fils argumentals que s’entrellacen i viren de manera inesperada, trastocant la vida de tots els personatges. La sèrie, ambientada en plena setmana nadalenca, narra les històries d’un triangle amorós, un atac d’ira i un retrobament perillós que fa aflorar antics rancors i nous horitzons.
D’amateur a professional
La postproducció ha estat tot un repte pels participants en aquesta aventura. Segons expliquen en un comunicat “com acostuma a passar amb els projectes austers i han calgut quatre anys per trobar la fórmula per poder posar el material al servei dels diferents capítols amb la qualitat per la qual l’equip ha apostat des del principi”. Finalment tenen llestos quatre capítols d’uns 40 minuts de durada, en altres paraules: una minisèrie. La trama transcorre entre el poble real d’Altafulla, i el fictici poble de Sant Feliu. Personatges de totes les edats i de diferents rerefons socials coincideixen entre les dues poblacions i han de mirar cara a cara els seus fantasmes, els envits de la vida i a la seva determinació per trobar l’opció que fa que tot pugui ser possible.
Els escenaris exteriors s’han rodat en la seva majoria en el poble que dona nom a la sèrie, si bé la majoria de localitzacions interiors s’han enregistrat a la Catalunya central. Per tal que el projecte arribés a bon port, ha calgut també la col·laboració desinteressada de patrocinadors, empreses, professionals i persones anònimes que han contribuït en la cessió de material, espais o del seu temps i experiència personal.
El públic: el moment de la veritat
La sèrie ha estat la primera incursió a gran escala en el món audiovisual pels seus creadors, l’equip tècnic i pel repartiment ja que no havien participat mai abans en un projecte d’aquestes característiques malgrat la seva formació en escoles de cinema o d’interpretació. Aquest projecte iniciàtic va marcar, per tant, un repte tan gran com il·lusionador que va portar tot l’equip a reinventar-se a nivell personal i a crear una xarxa forta que dotés a cada grup de treball de la fortalesa necessària per assumir i assolir cadascun dels objectius.
Segons els responsables del projecte “la notícia de l’estrena ha representat per l’equip l’assoliment d’un desafiament personal i col·lectiu que tindrà el seu punt màxim el dia 18 de desembre al teatre Kursaal”. La voluntat, continuen, “és també il·lusionar el públic en general a través de les històries i les trifulgues dels diferents fils argumentals. L’aposta per la feina feta amb dedicació i vocació d’excel·lència és un dels eixos centrals de què l’equip de direcció ha tingut cura en totes les fases de creació”. La presentació al gran públic estarà amenitzada per la reportera i actriu Elisabet Carnicé i es preveu l’assistència de personalitats de reconegut talent i trajectòria dins el panorama audiovisual i artístic del país; alguns dels quals han col·laborat directament en la realització del projecte com és el cas del director i realitzador Esteve Rovira, la dissenyadora de moda Míriam Ponsa, entre d’altres.