Superherois irreverents i avions assalten el Saló del Cómic

- Advertisement -

L’any passat van ser el cotxes i aquest els avions seran els protagonistes de la 35a edició del Saló del Còmic. Però si mirem el certamen des del punt de vista del cinema, segurament un dels focus que més agradarà als amants del setè art serà el que es farà en els superherois més dolentots de les vinyetes. L’expoposició Superherois fora de contol farà èmfasi en els justiciers menys ortodoxos del panorama. Dues de les estrelles seran personatges que recentment han adquirit unes quotes de popularitat extraordinària: la Harley Quinn del Suicide Squad i Deadpool. Però no estaran sols. Els acompanyaran altres personatges que també han passat pel cinema com Hellboy, el jutge Dredd, Punisher i el mal geni de Hulk entre d’altres.

Egocèntrics, malparlats, capritxosos, moralment qüestionables són superherois que tenen un lloc reservat al cor de molts fans del còmic (i del cine) arreu del món. Segons ha explicat el director de Ficomic, Carles Santamaria, l’exposició serà “un homenatge a personatges que s’han fet molt populars en gran part gràcies al cinema. En total seran fins a 25 personatges que salven el món al marge de la llei.

Còmics amb ales

- Advertisement -

Però com podeu veure al pòster que ha dissenyat el dibuixat barceloní Jaime Calderón els avions acapararan gran part de l’atenció de l’esdeveniment que tindrà lloc del 30 de març al 2 d’abril. I si continuem analitzant el Saló des del punt de vista cinèfil, cal destacar una retrospectiva que es farà sobre els viatges de Tintin. El personatge d’Hergé va ser tant a la vinyeta com a les seves adaptacions al cinema un gran viatger i un usuari una bona colla d’avions.

- Advertisement -

'The Adventures of Tintin' (2011)
‘The Adventures of Tintin’ (2011)

 

Tintin a banda, el Saló portarà al bell mig de la Fira avions reals de diverses èpoques en una megaexposició que porta per nom Còmics en vol. El col·laborador d’El cinèfil, Jordi Ojeda, juntament amb Carles Santamaria són els responsables d’aquesta  mostra de gran format que repassarà la història de l’aviació vista des del punt de vista del còmic i la il·lustració.

Per la seva banda el president de Ficomic, Patrici Tixis, ha destacat en la seva intervenció que un dels objectius de l’esdeveniment és fer “un Saló obert per a tots, que satisfaci a professionals y aficionats, i que alhora atregui al gran públic”. Patrici Tixis insisteix que la finalitat última del Saló del Còmic “és la difusió del còmic per crear nous lectors”. El Saló del Còmic ocuparà un espai de 50.000 metres quadrats, un 10 per cent més que l’any passat. També augmenta respecte l’any passat la dotació del certamen que comptarà enguany amb 782.000 de pressupost (un 10% més que el del 2016). A diferència del Saló del Manga, el Saló del Còmic no comptarà amb projeccions de cine a l’auditori de la Fira de Barcelona.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents