El retorn d’un gegant del cinema

- Advertisement -

El 8 de juliol arriba als cinemes nacionals l’adaptació del conte de Roald Dahl, El Gegant Bonàs (1982), que s’estrena sota el títol: The BFG (The Big Friendly Giant). El film fantàstic ha estat dirigit per Steven Spielberg, un dels més cèlebres cineastes de l’actualitat, el qual treballa en 5 produccions futures i que ha triomfat gràcies a la saga Indiana Jones, Jurassic Park, Schindler’s List, E.T., Close Encounters of the Third Kind o Jaws, entre d’altres. També ha estat productor de molts altres títols d’èxit, tant sèries com pel·lícules. I està produïda per la companyia Disney, qui també s’encarrega de la distribució.

El paper de la nena, Sophie, recau sobre Ruby Barnhill (una petita que s’estrena al món del cinema), mentre que el gegant no és un altre que el guanyador de L’Òscar, Mark Rylance (Bridge of Spies, The Gunman o Anonymous). Primerament, s’havia pensat en Robin Williams als anys 90, però la tecnologia no estava tan avançada i es va descartar el projecte. Ambdós són els protagonistes del film i dels últims pòsters que han sortit promocionals, als quals es pot llegir: “El món és més gran del que pots imaginar.” Els dos pòsters són gairebé iguals tret que el fons i color de cadascun és diferent.

- Advertisement -

THE BFG posters

- Advertisement -

The BFG se centra en la vida de Sophie, una nena petita que viu a un orfanat i té seriosos problemes per a dormir. Una d’aquestes nits, es queda desperta fins a l’hora de les bruixes i en mirar per la finestra descobreix a un gegant que vaga pels carrers, mentre la població roman dormint. Aquest misteriós personatge s’adona que l’estan observant i convida a la menuda a visitar el Pais dels Gegants junt amb la seva companyia.

En aquest film, que ja va passar pel Festival de Cannes, es poden veure valors tan importants com l’amistat, els somnis, les aventures, així com escenes entranyables i escenaris increïbles. Al darrer tràiler, el gegant pregunta a la nena: “Creus que per què sóc un gegant, sóc un mastega homes carnívor?”. Tot i les pors de la petita, el seu nou amic viu marginat de la seva espècie ja que es nega a menjar nens i enlloc de fer el que se suposa que ha de fer, col·lecciona somnis en pots per repartir-los entre la canalla. Aviat tothom es podrà retrobar amb la seva infantesa gràcies a aquest meravellós film, que col·loca Spielberg de nou a la fórmula “monstre coneix a nen” que tant està triomfant. Sense anar gaire lluny, aquesta tardor, J.A. Bayona (The Impossible, El Orfanato o Penny Dreadful) estrena A Monster Calls (Un monstruo viene a verme), basada en la obra de Patrick Ness.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents