El repte interpretatiu de Cate Blanchett a ‘Manifesto’

- Advertisement -

Són molts els artistes que a causa de les exigències del guió han hagut de transformar-se davant la càmera, també són molts els que en una mateixa pel·lícula han interpretat diferents personatges però segurament Cate Blanchett s’endú el rècord. En el seu pròxim film, l’actriu australiana donarà vida a 13 personatges diferents: des d’un rodamón, a una presentadora d’informatius, una professora de ballet, fins a una obrera d’una fàbrica.

El film es va poder veure a la passada edició del Festival de Cine de Sundance i arriba a les pantalles el proper 4 de maig, gràcies a l’aliança entre Movistar+ i El Sur Films, que ha facilitat l’estrena a les sales nacionals. 

- Advertisement -

Manifesto cate blanchett

- Advertisement -

El film és obra de l’artista alemany Julian Rosefeldt. El projecte va començar com un conjunt de peces en els quals Blanchett apareix recitant parts de diferents manifestos artístics (com el text fundacional del moviment futurista o les Regles d’Or de Jim Jarmusch), que es van projectar en diferents llocs com el Park Avenue Armory de Nova York o el Museum für Gegenwart de Berlín.

Durant la presentació del projecte en el MoMa, Rosefeldt va explicar com havia sorgit la idea. “Ens van presentar uns amics en comú i Cate em va dir, ‘perquè no fem alguna cosa junts algun dia?” i, així va néixer el projecte, “és un homenatge al teu increïble talent, la teva feina significa per a mi, una recerca sobre la condició humana i la seva complexitat”, afegia l’artista. Per la seva banda, Blanchett, va assegurar que Rosefeldt li havia fet canviar la forma d’entendre “el sentit de què és possible fer en pantalla”. 

 

 

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents