Aquest divendres 4 d’octubre arriba a les nostres pantalles El Rei Ruc, una divertida comèdia d’animació que té la política i algun animaló corrupte com a fil conductor. El film se centra en un procés electoral en el que un ruc és el principal candidat per destronar el Rei Lleó i la podrem veure també en català amb un doblatge que compta amb el presentador de ràdio i televisió Jordi Basté i amb l’actor, imitador i locutor de ràdio Oriol Cruz en dos dels personatges principals.
La trama de la pel·lícula s’inicia quan el Rei Lleó, el monarca de la jungla, decideix jubilar-se i, per donar-li credibilitat al seu successor, la seva consellera Miss Fina i ell han decidit convocar eleccions. El Mangu, un feliç i humil burro rentarobes, acaba sent accidentalment el candidat popular, el qual haurà d’enfrontar-se al Superbus, el successor legítim del Rei Lleó. Tanmateix, el Mangu no sap que la seva candidatura forma part d’un pla macabre de Miss Fina, la qual pretén destronar el Rei Lleó i evitar que el seu fill el succeeixi per tal de poder controlar ella mateixa el tron a través d’un candidat que es deixi portar per les seves ordres.
El film és segurament una de les poques opcions que tenim al llarg de l’any de veure cinema pakistanès. Per la seva influència amb el cinema indi i els balls i cançons que acostumem a trobar en producte de Bollywood a El Rei Ruc també hi trobarem música i dansa… Això sí, amb protagonistes molt animals. La pel·lícula, a més, té missatge de fons i busca motivar els nens a perseguir els seus somnis i a no conformar-se amb el que els ha imposat la societat o el seu entorn més proper. Els mostrarà la possibilitat que siguin ells mateixos els que triïn el seu propi destí, sent fidels als seus ideals i sense deixar-se portar per l’opinió dels altres. En definitiva, els ensenyarà a no ser titelles de la societat. A més, amb una temàtica tan d’actualitat, podran començar a entendre què és i com funciona un procés electoral i com els mitjans poden arribar a manipular la informació de tal manera que tot el poble cregui el que alguns han ideat. Ah i també la corrupció i com el poder pot ser moltes vegades el detonant de l’avarícia.