‘El Rei Lleó’ és ‘Hamlet’ (versió animada)

- Advertisement -

Doncs sí… Potser el titular sorprèn però tenim proves que el clàssic Disney de 1994 actualitzat ara en “imatge real” no és res més que una adaptació de Hamlet de William Shakespeare. Així com West Side Story és una versió encoberta de Romeu i Julieta, El Rei Lleó és una versió ensucrada i també amb cançonetes de Hamlet. No us ho creieu? Doncs mireu aquest quadre (en anglès) per veure les principals semblances i algunes diferències.

- Advertisement -

Està clar que no és una adaptació fidel de l’obra de Shakespeare però els paral·lelismes són massa evidents com per no reconèixer la cort danesa en aquells simpàtics animalons. Segurament el punt de connexió més evident és l’assassinat de Mufasa/Rei Hamlet i la voluntat oculta de l’oncle Scar/Claudi d’usurpar el regne del seu germà. Si fins i tot la pel·lícula d’animalets es permet fer la broma amb el monòleg de la calavera tot i que qui la sosté és el malvat Scar. A veure, està clar que no són ben bé iguals però la inspiració és més que evident.

- Advertisement -

No oblidem l’exili del fill del rei, el seu enfrontament amb l’oncle i les aparicions fantasmagòriques del difunt monarca. Per sort a The Lion King no tenim a la mare/reina/Nala/Gertrudis conxorxada amb l’oncle/rei/Scar/Claudi fent el salt al seu marit a esquenes del fill… Les audiències infantils no haguessin suportat tanta infidelitat. Tampoc no hi ha un final amarg on bàsicament tothom palma… Segurament tot passava millor amb una mica de Hakuna matata, no?

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents