El rei dels micos mai no es civilitzarà

- Advertisement -

El dia 1 de juliol arribaran moltes estrenes a les cartelleres per a donar inici a la temporada estival, entre elles, la nova adaptació de la novel·la escrita per Edgar Rice Burroughs (en va escriure 24 llibres) del rei dels micos sota el títol The Legend of Tarzan. Tot i que a Espanya s’haurà d’esperar al 22 de juliol per a veure-la.

Aquest film està dirigit per David Yates, el cineasta que ha dirigit 4 de les produccions de Harry Potter i Fantastic Beast and Were to Find Them. En el paper protagonista es troba Alexander Skarsgard (Battleship, Melancholia o The Giver) i com a l’amant d’en Tarzan, Jane, està Margot Robbie (Focus, The Wolf of Wall Street o Sucide Squad). A més, a la banda dels enemics, està el capità belga Rom, encarnat per Christoph Waltz (Big Eyes, Spectre o Inglourious Bastards) i al paper de George Washington Williams, Samuel L. Jackson (The Hateful Eight, Kingsman o The Avengers).

- Advertisement -

protagonistes jane tarzan

- Advertisement -

Fins ara s’havien vist 2 tràilers però cap tant impactant (i llarg) com el darrer que té una durada de 3 minuts i conté escenes ja vistes però amb versió estesa. En aquesta ocasió la història tindrà lloc uns anys desprès que Tarzan abandonés la vida a la selva africana per a començar una vida aburgesada com a John Clayton III, Lord Greystoke, junt amb la seva dona, Jane. Ara ha estat convidat al Congo per a servir com a emissari de comerç del Parlament. Ell desconeix que es trobarà immers en una convergència mortal entre la venjança i l’avaria del capità Rom, però els responsables d’aquests crims no són conscients del que està per arribar.

De Weissmuller a Disney

Al llarg de la història del cinema s’han realitzat diverses adaptacions sobre aquest personatge, sense comptar sèries, hi ha més de 60 pel·lícules de Tarzan:

Tarzan of the Apes (1918): Va ser la primera adaptació, una pel·lícula muda dirigida per Scott Sidney i amb Elmo Lincoln com a protagonista, el qual va repetir en varies adaptacions més, esdevenint una saga.

Tarzan, the Ape Man (1932): Es tracta de la versió clàssica més famosa, protagonitzada pel nadador Johnny Weissmuller, el qual va interpretar al personatge fins a 12 ocasions. Maureen O’Sullivan feia de Jane. Com a curiositat cal anomenar que alguns dels micos eren actors disfressats.

Greystoke (1984): Interpretada per Christopher Lambert, qui s’enfunda el tapall i Andie MacDowell com a Jane. Va estar nominada a 3 Òscars i avi en dia és una de les versions més “respectades” de l’home-mico.

Tarzan (1999): és la versió animada de Disney, va costar 130 milions de dòlars, que va recuperar gràcies a l’èxit a les taquilles. La BSO va esdevenir un fenomen i va guanyar l’Òscar a millor cançó per You’ll be in my Heart, d’en Phill Collins.

tarzan compilation

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents