El Peix Negre i Aigüesdolces

- Advertisement -

En l’últim capítol de Joc de Trons va reaparèixer un personatge que feia temps que no vèiem: Brynden Tully, el “Peix Negre”. Qui és i quina importància pot tenir a partir d’ara?

Brynden Tully és el germà de Hoster Tully (pare de Catelyn Stark) i tiet de l’actual senyor d’Aigüesdolces, Edmure Tully. Es tracta d’un home d’edat madura, molt experimentat en la guerra i un cavaller respectat. Actualment exerceix el comandament a la Fortalesa d’Aigüesdolces, el qual està sota el setge de les tropes Frey quan hi arriba Jaime amb un important contingent de tropes Lannister. En el capítol setè podem veure que no té cap intenció de rendir la fortalesa i està disposat a lluitar fins al final. I és precisament aquest un dels trets més característics de la personalitat del “Peix Negre”, la seva tossuderia. De fet en Brynden es va enemistar amb el seu germà Hoster perquè es va negar repetidament a accedir el matrimoni que aquest li va proposar fa molts anys. Tot i això en Brynden cuida i estima la seva família, especialment la Catelyn (quan encara vivia).

- Advertisement -

another-fan-favourite-returning-for-game-of-thrones-season-6-clive-russell-is-the-black-668120

- Advertisement -

Cal recordar que Aigüesdolces és l’únic castell que resisteix després de la “Guerra dels Cinc Reis” i mentre segueixi essent així aquesta guerra no es pot considerar acabada. La casa Tully és la casa més forta i que històricament ha exercit el domini sobre les Terres dels Rius, però a causa de la seva aliança amb la casa Stark i la derrota d’en Robb han perdut aquesta posició de preeminència en favor de la casa Frey, que al seu torn tenen presoner a Edmure Tully, el senyor de la Casa Tully. Ens trobem doncs davant l’últim reducte de resistència.

Per què és important aquesta resistència? Doncs perquè mentre Aigüesdolces resisteixi hi ha la possibilitat que les cases tradicionalment lleials als Tully de les Terres dels Rius (Piper, Bracken, Blackwood, etc.) tornin al seu costat i s’alcin en armes contra els Frey (posats a dit pels Lannister i a qui tothom menysprea). A més, la fortalesa exerceix un rol estratègic molt important, ja que manté immobilitzat un important exèrcit de setge que mentre és allà no pot ésser en un altre lloc, com per exemple el Nord, on Jon Snow i Sansa estan a punt d’intentar recuperar casa seva. Addicionalment les Terres dels Rius tenen una situació geoestratègica crucial, ja que és un territori limítrof amb el Nord, la capital, les terres Lannister, el Niu d’Àguiles i el Domini Tyrell. És al bell mig de tot i de tothom.

3x03_Brynden_Comforting_Catelyn

Brynden Tully és aliat dels Stark i si resisteix el temps suficient i la campanya de Jon triomfa potser els poden alliberar del setge. Tenen menjar per dos anys i el comandament d’un home carismàtic i experimentat. Podran resistir davant la nova amenaça Lannister? Podrà el “Peix Negre” ajudar d’alguna manera la Sansa i en Jon? Era a ell a qui li dirigia la carta la Sansa en l’últim capítol? O potser li escrivia a Petyr Baelish demanant que enviés el seu exèrcit de cavallers a alliberar Aigüesdolces? Aviat sortirem de dubtes però segur que el “Peix Negre” encara no ha dit la seva última paraula.

- Advertisement -
Martí Foz
En Martí Foz és advocat i economista i professionalment es dedica a assessorar persones emprenedores que volen dur a terme un projecte empresarial. Però aquest no és el motiu pel qual col·laboro amb El Cinèfil sinó perquè com ell mateix explica "sóc un gran aficionat al cinema, les sèries i la literatura i especialment a tot allò que té a veure amb la fantasia èpica". Fa més de deu anys que va descobrir la saga Joc de Trons i des de llavors el té captivat, rellegint els llibres una i altra vegada, esperant amb delit i determinació estoica el següent volum i gaudint de la sèrie de televisió d'HBO. Ha arribat el moment de jugar al Joc de Trons i en ell, com a la vida, només es pot guanyar o morir. Valar morghulis!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents