El pare de Baby Groot visita Barcelona

- Advertisement -

El Caixaforum Barcelona acollirà aquest any la Fira Internacional d’Arts i Efectes Visuals per al cinema, l’animació i els videojocs, que celebrarà la seva quarta edició a la capital catalana del 8 a l’11 de juny. Aquesta iniciativa té la intenció de ser un punt de trobada internacional de la indústria dels efectes visuals (VFX) i l’animació i un pont entre el talent local i els grans estudis.

Segons explica l’organització en un comunicat Mont-real i Québec s’han consolidat com el principal hub de postproducció del món, gràcies als incentius fiscals especialment avantatjosos en el cas dels serveis de VFX i animació i al decidit suport públic al sector audiovisual. Tres d’aquests grans estudis desembarcaran en la quarta edició de b’Ars de la mà de l’Oficina del Québec a Barcelona: Framestore, de Guardians de la Galàxia. Vol.2MPC, responsable dels efectes visuals d’Alien: Covenant, i Atomic Fiction, de Ghost in the Shell.

- Advertisement -

ghost in the shell

Convidats de luxe

- Advertisement -

Dos animadors de renom, Arslan Elver i Daniel Peixe, compartiran la seva experiència amb el públic de b’Ars. Arslan Elver, supervisor de Framestore, és el pare de Baby Groot, l’entranyable criatureta vegetal de Guardians de la Galàxia Vol 2. El personatge de la factoria Marvel amb forma d’arbre vivent protagonitza, entre d’altres, el ball inicial d’aquesta pel·lícula, una de les escenes animades més aplaudides de l’any i que signa Arslan Elver.

L’animador també ha treballat com a supervisor en Prime Focus, MPC i ILM, en títols comStar Wars: Episodi VII – El despertar de la Força, Harry Potter i les Relíquies de la Mort, Malèfica, Ant Man o Els venjadors: l’era d’Ultrón. També vindrà a Barcelona el mallorquí Daniel Peixe treballa en els estudis de Disney des de fa nou anys i recentment ha participat en Vaiana, animant la seva protagonista i el semidiós Maui, inspirats en la mitologia polinèsia.

b’Ars també convida aquest any a la directora d’art francesa Virginie Bourdin, una autèntica mestra que ha participat en la conceptualització de Godzilla, Harry Potter i X-men. Bourdin i el seu equip han signat el disseny de grans personatges, com les sirenes de Pirates del Caribo la Sentinella de X-Men: dies del futur passat. Ha treballat amb J. A. Bayona en Jurassic World II, un encàrrec que va iniciar a Barcelona i va completar a Londres l’any passat al costat del director català. A b’Ars parlarà de la seva contribució a la pel·lícula Assassin’s Creed.

També ornarà a Barcelona Tom Reed, director del departament de rigging de MPC. Aquesta especialitat de gran capacitació tècnica consisteix en col·locar un esquelet a la malla d’un personatge, permetent la seva posterior animació. Reed ha liderat els equips creatius de MPC en pel·lícules com Els 4 fantàstics i El llibre de la selva, de Disney, i ha participat en Alien: Covenant. La Fira Internacional d’Arts i Efectes Visuals compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya(ICEC), Barcelona Activa i l’Ajuntament de Barcelona i la direcció de Felix Balbas. Tota la informació i el programa complet es pot trobar al web del b’Ars.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents