El novembre negre de ‘Crims’

- Advertisement -

El novembre negre de la nova temporada de Crims constarà de quatre capítols, amb dos casos amb doble episodi: un viatge d’anada i tornada entre Girona i Madrid i el cas Febamar.

El primer cas suposarà un viatge d’anada i tornada entre Girona i Madrid: l’any 2013, una noia va a comissaria dels Mossos per denunciar la desaparició de la seva mare a Girona. L’any 2013, una noia va a la comissaria dels Mossos per denunciar la desaparició de la seva mare a Girona. La dona es diu Montse Méndez i té 40 anys. Els investigadors no aconsegueixen desencallar el cas fins que la Policia Nacional a Madrid rep una informació molt rellevant. Serà un viatge d’anada i tornada entre Girona i Madrid.

- Advertisement -

Crims_1

- Advertisement -

En el segon cas, el de Febamar, el propietari d’un concessionari de cotxes d’Alcanar és atacat un vespre de l’any 2008 a casa seva amb la dona. El matrimoni és torturat fins a la mort i l’interior de l’habitatge apareix molt remogut. Al pati, hi falta un vehicle.

El crim de la Guàrdia Urbana (part 1): els fets

La tarda del 4 de maig del 2017, un ciclista troba un cotxe cremat al voral d’un dels camins del Pantà de Foix. Quan un equip dels Mossos s’acosta al lloc, localitzen, al maleter del vehicle, les restes del que sembla el cadàver d’una persona totalment carbonitzat.

Gràcies a la matrícula poden saber que el cotxe pertany a Pedro Rodríguez, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Oficialment, no consta com a desaparegut, però fa dos dies que no ha tornat a casa seva i des de llavors ningú no l’ha vist. Els Mossos reconstrueixen les seves últimes hores de vida i comencen a trobar incongruències en les declaracions de les persones més properes al desaparegut. 

Crims_2

El fenomen Crims

L’excel·lent acollida del públic a Crims continua temporada a temporada. La darrera tongada de capítols van reunir una mitjana de 581.000 espectadors amb una quota de 25,8% amb una audiència acumulada de 2.112.000. Audiència, en el format tele i ràdio, que s’acompanya dels reconeixements i premis recollits com el Premi Nacional de Comunicació al millor programa de ràdio, el Premi Ondas al millor programa de ràdio, el Premi Ràdio Associació 1924 al millor programa de televisió, el Premi Zapping al millor programa de televisió i millor presentador, entre d’altres.

Crims és la sèrie de true crime, dirigida pel periodista Carles Porta, que tracta casos reals que han passat a Catalunya. En anteriors temporades, s’han explicat amb tota mena de detalls casos de molta actualitat, com el crim de la Guàrdia Urbana, i de molta repercussió social, com la descoberta de la identitat de la noia de Portbou. Crims neix del programa homònim de Catalunya Ràdio que explica crims reals a Catalunya de manera novel·lada. La sèrie està produïda per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en col·laboració amb Goroka i True Crime Factory.

Segons declaracions del mateix Carles Porta a El Cinèfil Pòdcast, “mai m’hagués imaginat el gran èxit que està tenint Crims i estic encantat i, alhora, superat. Ja portem més de 35 milions de visualitzacions entre ràdio i televisió. I en català!”. Pel que fa a les claus d’aquest immens èxit, Porta afirmar que “el factor més important és que hem aconseguit un producte que arriba i mou les emocions de la gent, a part de la proximitat dels casos que tractem i la manera com ho representem, fugint sempre de la morbositat”.

Podeu escoltar l’entrevista íntegra aquí.

- Advertisement -

I si voleu més informació de les temporades anterior de Crims:

‘Crims’: la Catalunya més fosca fa el salt a TV3

Més ‘Crims’ a TV3

‘Crims’: enganxats al nostre costat fosc

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents