‘El nom de la rosa’ torna en format sèrie

- Advertisement -

Un dels aniversaris que celebrem aquest any són els 40 anys d’un dels personatges que més homenatge ha retut a l’etern detectiu britànic Sherlock Holmes. Estic parlant de l’obra mestra d’Umberto Eco, El nom de la rosa. Corria l’any 1980 quan un filòsof, escriptor i professor de semiòtica de la Universitat de Bolonya va decidir captura l’esperit de Sherlock Holmes dins el cos d’un monjo franciscà i antic inquisidor i traslladar-lo a un escenari criminal en un monestir en plena època medieval. No és, doncs, en va, que el protagonista de la història sigui Guillem de Baskerville —en un clar homenatge a El gos dels Baskerville de Conan Doyle. El que en un moment es pensava que seria una simple novel·la amb una petita distribució entre els cercles de coneguts de l’autor —qui en aquell moment ja gaudia de certa popularitat— va acabar convertint-se en un best-seller que ha sobreviscut als anys. Dels 5.000 exemplars que es van imprimir de bon principi, va passar als més de 50 milions d’exemplars venuts.

Gràcies a alguns premis que acumulava la novel·la, certes traduccions i una fantàstica adaptació al cinema, la novel·la es va catapultar i es va colar entre les llistes de clàssics contemporanis. L’any 1986, al paper del detectiu medieval, Sean Connery desplegava totes les seves habilitats interpretatives juntament amb el seu acompanyant Christian Slater al paper del deixeble Adso de Melk per resoldre els crims d’una abadia benedictina situada al nord d’Itàlia. Una adaptació que mai va convèncer l’autor de l’obra original i que va comportar que mai més volgués vendre els drets de cap de les seves obres.

- Advertisement -

- Advertisement -

Ara, 34 anys després de passar pel cine, El nom de la rosa passa per la televisió en format de minisèrie. El passat 9 d’abril ja es va estrenar a Televisió Espanyola i ara ja es pot gaudir dels primers episodis a la carta. Aquesta vegada tenim John Turturro (The night of) a la pell del monjo detectiu, Damian Hardung (Spides) com al deixeble Adso de Melk i Rupert Everett TThe happy Prince) com al gran inquisidor Michael Emerson. La sèrie estrenada a finals del 2019 està dirigida per Giacomo Battiato (The young Casanova) i és el mateix Turturro que la produeix.

Així doncs, és d’agrair que per aquest confinament les televisions públiques ens presentin productes com aquests. Un total de 8 episodis de 50 minuts cada un per passar una bona estona amb la sempre bona història d’Umberto Eco.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents