El musical de Ventura Pons es projecta a Hollywood

- Advertisement -

La pel·lícula musical Be Happy dels Films de La Rambla de Ventura Pons es va presentar el divendres 26 de juliol a Los Angeles, a dos carrers del Passeig de la Fama, a Sunset Bulevard, i encara fins avui s’hi pot veure. El 33è film, i el més internacional de Pons, ha estat rodat en anglès i inclou la música de Lluís Llach traduïda i arranjada a l’estil dolç de Broadway de Rent o Els Miserables, i no omet tampoc moments musicals dedicats a Maria Del Mar Bonet i Núria Feliu.

“Maremar” sona “Mother sea come give us peace, make us great as olive trees”, és a dir “Maremar dona’ns pau, però amb el tremp de l’olivera.” El públic hollywoodià entendrà les lletres del “País petit”, cantaran a un “Núvol blanc” i a la “Tendresa”. També s’ha traduït “I si canto trist”, “Amor particular”, “Vinyes verdes vora el mar” o “Que tinguem sort”.

- Advertisement -

El film ens mostra un grup d’amics de totes les edats que va a veure el Mallorca Gay Man’s Chorus en un concert a Londres. D’aquesta manera, l’acció transcorre entre Mallorca, Barcelona, Londres, i de tornada, barrejant en el camí actors com Vicky Peña, Toni Vallès o Karme Màlaga amb d’altres saxons com Billy Cullum, Matthew White o Siân Philipps. Joan Laínez també hi té un paper especial; és director de batuta de bandes de músics i corals, com el cor de la ciutat de Mallorca, el cor de Pollença i el Mallorca Gay Man’s Chorus. Aquest és el seu primer paper al cinema, on fa de si mateix.

- Advertisement -

La sinopsi suscita un gran pes sobre la trama gai, com tanmateix recau sobre la família extensa. Ventura Pons el descriu com “un film lleuger, farcit d’alegria, memòria i complicitat amb el nostre país”. Debades de la incertesa del seu recorregut comercial, aquesta filigrana amb cop d’efecte del màrqueting a la distribució ha aconseguit que l’excepcionalisme pontinià (i per tant català) arribi allà on sempre tant ens havíem imaginat. Es tracta, sens dubte, d’una maniobra corprenedora.

- Advertisement -
Zep Armentano
En Zep Armentano és jugador de quidditch retirat i mil·lenial acomplexat. S’alimenta de cinema i anime, passa llargues hores a Twitter. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Armentano és operador de càmera, periodista i editor de vídeo. Col·labora amb diverses publicacions, entre les quals 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents