El misteri de la Gran Muralla xinesa

- Advertisement -

Hi ha poblacions, indrets i certes construccions ancestrals que amaguen històries que amb el pas del temps es converteixen en llegendes. El nou film del director Zhang Yimou (i el primer que roda en anglès), es basa en una d’aquestes llegendes que gira al voltant de la construcció de la Gran Muralla xinesa i d’uns éssers anomenats Tao tie.

the great wall

- Advertisement -

The Great Wall, planteja la història de dos soldats britànics que durant la seva recerca de la pólvora, es topen amb l’enorme construcció i amb una guerra per la supervivència. Es tracta d’una pel·lícula rodada amb l’elegància de films com La casa de les dagues voladores o Tigre i drac però amb l’espectacularitat de Hollywood. Per començar té una trama atractiva amb un toc original al dotar de cert misticisme un atac extraterrestre, combinat amb un fet històric com és la construcció de la Gran Muralla.

- Advertisement -

L’espectacularitat de les imatges és un dels punts forts del film, que visualment no decep en cap moment. Des dels efectes visuals fins al vestuari, tot està cuidat al detall i es nota. És sense cap mena de dubte una de les pel·lícules que val la pena veure en 3D. Sense voler entrar en detalls, les criatures són d’allò més versemblants.

the great wall

Matt Damon encapçala l’elenc internacional de la pel·lícula, al costat de Pedro Pascal i Willem Dafoe. En aquesta ocasió, Damon està a l’altura de les circumstàncies, tot i que està lluny de l’excel·lència que va mostrar a The Martian, segurament a causa de les característiques del film actual. Pel que fa al repartiment d’actors xinesos, en alguns moments les seves actuacions són una mica teatrals. També és veritat que aquesta apreciació pot venir donada pel fet d’haver vist el film en versió doblada. En qualsevol cas, cap retret destacable a les interpretacions de tots els actors.

VEREDICTE

El millor: Visualment és un film molt potent amb una estètica molt cuidada i elaborada.

El pitjor: Es tracta d’un film bèl·lic amb tocs d’acció que no transcendirà més enllà de l’entreteniment.

Nota: 6,5

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents