El millor cinema italià, de franc als Verdi

- Advertisement -

La Mostra de Cinema Italià (MCIB)  portarà a Barcelona una sel·lecció del millor cinema italià de l’any 2019, amb sessions gratuïtes que es celebren als Cinemes Verdi a partir del 13 de desembre. El programa estarà format per nou títols que han participat en els festivals internacionals més importants i que han estat seleccionats per el crític italià Giorgio Gosetti, a més de dues projeccions especials. La Mostra s’inaugurarà amb la pel·lícula guanyadora del Festival de Cinema Europeu de Sevilla, l’aclamada Martin Eden de Pietro Marcello, que s’estrenarà als cinemes el 6 de març de 2020. Les pel·lícules seran presentades al públic per el mateix director o per algun dels protagonistes.

- Advertisement -

Cinc òperas primes destaquen en el programa de la mostra: Bangla de Phaim Bhuiyan, Il Campione  de  Leonardo D’Agostini, Magari de Ginevra Elkann, Maternal de Maura Delpero, i Sole de Carlo Sironi. Tompletaran la selecció títols como Dafne, de Federico Bondi , La Mafia no es lo que era de Franco Maresco,  El alcalde del barrio de Sanità de Mario Martone, La famosa invasión de los osos en Sicilia de Lorenzo Mattotti ) y Selfie d’Agostino Ferrente.

- Advertisement -

La Mostra també comptará amb el concurs de curtmetratges que estará format per els següents  titols  Amateur de Simone Bozzelli,  Ferine de Andrea Corsini, Fosca de Maria Chiara Venturini,  Monologue de Lorenzo Landi e Michelangelo Mellony, Il Nostro Tempo de Veronica Spedicati,  Los océanos són los verdaderos continentes de Tommaso Santambrogio i Veronica non sa fumare de Chiara Marotta.

El Premi al Millor Curtmetratge (2.000 euros) el decidirà el jurat internacional, format por Conxita Casanovas (periodista cinematogràfica), Melina Matthews (actriu) i Carlo Sironi (director de Sole). La MCIB està organitzada per Filmitalia, el departament de Istituto Luce Cinecittà que promou el cinema italià internacionalment i es part d’una sèrie d’esdeveniments  organitzats per tot el món en col·laboració amb les institucions locals. La mostra també compta amb  la col·laboració de l’Istituto Italiano di Cultura, del Consulat Italià de Barcelona i patrocinadors com La Vanguardia, Hotel Condes de Barcelona, Betevé, Time Out, RNE Radio 4 i els Cines Verdi. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents