El millor cine Llatinoamericà torna a Lleida

- Advertisement -

Aquest divendres comença la 22a Mostra de cinema llatinoamericà de Catalunya que se celebra anualment a la ciutat de Lleida. Del 8 al 15 d’abril aquest municipi acollirà el certamen que compta amb un extens programa de pel·lícules, curtmetratges i documentals, així com d’activitats paral·leles com exposicions i concerts. Avui s’ha fet la presentació oficial on s’han exposat els films que formaran part de les diferents seccions oficials.

Presentació oficial 22a mostra cine llatinoamericà

- Advertisement -

A la secció de llargmetratges hi participen deu pel·lícules que representen a deu nacionalitats diferents. En la categoria de curtmetratges, s’hi veuran també deu curts de fins a cinc països diferents i pel que fa a documentals, se n’han seleccionat vuit, quatre d’Argentina i els altres d’Espanya, Uruguai, Mèxic i Perú. “Cada país té la seva manera de fer cinema i cada realitzador té la seva idea de com fer pel·lícules”, comenta Joan Ferrer, director de La Mostra.

- Advertisement -

Dins la selecció de projectes se’n poden trobar de directors poc coneguts  i propostes de cineastes consolidats i molt respectats dins el món cinematogràfic. Alguns dels treballs han estat premiats a festivals com el de Cannes, Berlín o Venècia. Ferrer explica que en de triar les peces finalistes tenen molt en compte les operes primes, “per donar oportunitats a nous talents”. De la mateixa manera també busquen mirades noves i documentals que siguin interessants pel públic.

Aparador al talent llatinoamericà

El film argentí Pistas para volver a casa serà el que es projectarà en l’acte inaugural. Sobre el film el director de la Mostra destaca que “és una pel·lícula senzilla però entranyable”. Durant la inauguració l’actriu Carmen Machi rebrà el premi d’Honor de la Mostra per la seva trajectòria professional. Qui també rebran premis seran l’actriu Carme Elias i el director de cinema Ventura Pons premiats amb el Premi Jordi Dauder a la Creativitat en el Cinema Català.

Joan Ferrer també explica que tots els projectes presents en les seccions oficials són un reflex de què s’està fent actualment a Llatinoamèrica i assegura que hi ha una molt bona collita cinematogràcfica.  “És una molt bona selecció de cinema llatinoamericà que es defineix per la seva marcada personalitat i per tractar històries de carrer, de les que la gent es creu”.

 22a mostra cinema llatinoamericà catalunya

El director del certamen també ha destacat que aquesta iniciativa està en un molt bon moment de forma sobretot gràcies a la implicació dels governs amb mesures de protecció i subvencions. La Mostra serveix com a aparador per totes aquestes peces audiovisuals que d’altra manera difícilment arribarien a casa nostra. “El festival mira d’obrir esquerdes”, afirma Ferrer, i una mostra d’això és el conveni que s’ha signat amb Movistar, plataforma amb la qual algunes de les pel·lícules presents a la secció oficial seran retransmeses per televisió. A part de donar visibilitat a aquests films, l’objectiu dels responsables de la Mostra és que la gent gaudeixi i es deixi sorprendre.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents