‘El Meu Primer Festival’ des de la TV de casa

- Advertisement -

‘El Meu Primer Festival’, el certamen internacional de cinema on els nens i nenes d’entre 2 i 12 anys són els protagonistes, torna aquest novembre i ho fa com tots els altres certàmens aquest mes: a la xarxa. La 13a edició presenta, del 13 de novembre al 4 de desembre, una selecció amb més de 90 pel·lícules de fins a 25 països diferents, perquè els més petits i les seves famílies gaudeixin d’un cinema diferent, creatiu, plural i inèdit al nostre país. Com que no pot ser presencial les projeccions seran totes a Filmin. 

- Advertisement -

La mostra estrena una nova web molt més interactiva amb tallers en streaming, vídeo tallers, trobades amb els directors, presentacions a càrrec d’animadors, votacions, concursos, materials didàctics i molt més.

Una programació plural

- Advertisement -

La mostra segueix apostant pel curtmetratge com el format cinematogràfic idoni per al públic infantil. La secció competitiva de curtmetratges està dividida en tres programes o ‘Match d’Animació’ en funció de l’edat recomanada de les pel·lícules. A la secció de curtmetratges competiran 28 cintes de 12 nacionalitats diferents. Entre d’altres, es podrà veure l’últim treball del reconegut animador argentí Juan Pablo Zaramella, Héroes; la peça de stop-motion Ties de Dina Velikovskaya o el curt de 3D col·lectiu O28, provinent de l’escola francesa Rubika.

Pel que fa als llargmetratges que formaran part de la competició oficial, de moment s’han anunciat Calamity de Rémi Chayé, directora de Al sostre del món; o Fritzi de Matthias Bruhn i Ralf Kukula. I quant a les preestrenes fora de competició, El Viatge d’en Bu de Julien Bisaro, premiada al Festival d’Annecy 2020; El Cargol i la Ballena de Max Lang i Daniel Snaddon, productors d’El Grúfal i Zog.

Enguany, el país convidat és Txèquia al qual se li dedicarà tres sessions, entre elles un programa de curts amb la millor animació contemporània d’aquest país, amb peces com Domek, de la il·lustradora i animadora Veronika Zacharová, o la recentment multipremiada The Kite de Martin Smatana. Per a seguir l’actualitat del festival i les noves incorporacions al programa, consulteu www.primerfestivaldecine.com. Si la situació millora estan previstes també sessions presencials al cinema que dependran de les restriccions que s’apliquin al llarg de les propers setmanes. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents