‘El Inocente’, thriller coral i polièdric

- Advertisement -

Una nit fa nou anys, Mateo es va veure involucrat en una baralla i accidentalment va acabar convertint-se en un homicida. Ara, nou anys després, intenta començar de zero amb Olivia, la seva esposa. Una inexplicable trucada des del mòbil d’Olivia, mentre ella està de viatge, desconcerta a Mateo, que començar una frenètica carrera per descobrir la veritat. La seva innocència serà qüestionada de nou, aquesta vegada per Lorena, una inspectora de policia investigant un cas de suïcidi. Aquesta és l’argument de El Inocente, minisèrie original que Netflix estrena el 30 d’abril, creada per Oriol Paulo, i que adapta el best-seller homònim de Harlan Coben (Tell No One (2001), The Woods (2007), The Stranger (2015)).

El_Inocente_1

- Advertisement -

En paraules del mateix Paulo, “‘El Inocente’ ha estat el projecte més complex i intens fins a la data. És un thriller coral i polièdric ple de llums i d’ombres; un efecte dominó pel qual transiten i xoquen una sèrie de personatges que carreguen amb motxilles del passat i que lluiten per trobar la seva segona oportunitat. Coben, per la seva part, afirma: “‘El inocente’ és apassionant, impactant, provocadora, inquietant, emocional i explosiva”.

- Advertisement -

L’elenc està encapçalat per Mario Casas, recent guanyador del premi Goya, Feroz i Gaudí a Millor Actor per No mataràs (2020); Aura Garrido, guanyadora del Feroz, Iris i el premi de la Unión de Actores com a Millor Actriu Protagonista de Televisió pel Ministerio del Tiempo (2015-…); Alexandra Jiménez, guanyadora d’una Biznaga de Plata per la pel·lícula Las Distancias (2018), i Jose Coronado, guanyador del premi Goya, Fotograma de Plata i el de la Unión de Actores com a Millor Interpretació Masculina Protagonista per No habrá paz para los malvados (2011).

El_Inocente_2

La sèrie completa el seu repartiment amb Martina Gusmán, guanyadora de dos premis Clarín com a Millor Actriz de Cine i Millor Actriu Revelació per Leonera (2008); Juana Acosta, nominada al Goya a Millor Actriu de Repartiment per El inconveniente (2020); Gonzalo de Castro, premi de la Unión de Actores com a Millor Actor Protagonista de Televisió per 7 vidas (1999-2006); Ana Wagener, guanyadora d’un Goya com a Millor Interpretació Femenina de Repartiment per La voz dormida (2011); Anna Alarcón, nominada a un premi Gaudí com a  Millor Actriu per La ofrenda (2020); y la colaboración especial de Susi Sánchez; guanyadora d’un Goya a la Millor Interpretació Femenina Protagonista per La enfermedad del domingo (2019); Miki Esparbé (Malnazidos, 2020) i Xavi Sáez (Nasdrovia, 2020).

El Inocente està produïda per Sospecha Films i Think Studio per a Netflix i amb un equip de guionistes format per Oriol Paulo, Jordi Vallejo i Guillem Clua. A més, Oriol Paulo, Sandra Hermida, Jesús de la Vega, Eneko Lizarraga, Belén Atienza, Laura Rubirola i Harlan Coben són els productors executius.

 

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents